Лятната академия на Заедно в час завърши с фестивал на успеха

DSC06695На 12 август фондация Заедно в час официално закри шестата си Лятна академия, предназначена за ученици от I до XII клас. За първи път академията бе проведена в две училища в София – 144 СОУ „Народни будители“ в ж.к Младост и 96 СОУ „Лев Николаевич Толстой“ в ж.к. Люлин от 25-ми юли до 11-ти август. На нея преподаваха 123 учители, които са новите участници в програма Заедно в час.

На официалното закриване под формата на „Фестивал на успеха“ класовете от ученици, които се бяха запознали едва три седмици по-рано, заедно представиха проектите си пред родители и учители, бяха домакини, водещи и участници във всички дейности от деня. Споделиха, че с нетърпение чакат следващото лято, за да дойдат отново на Лятната академия.

Академията сложи края и на интензивното лятно обучение на 123 нови учители по програма Заедно в час. То включваше общо 5 седмици лятно подготвително обучение, квалификационна програма в партньорския ни Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ за получаване на педагогическа правоспособност, посещения на класни DSC06813стаи и предварителна самостоятелна подготовка.

Учителите ще влязат в новите си класните стаи този септември, за да преподават в продължение на две години в училища партньори на Заедно в час, които се намират в 10 от регионите в България – Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, София град, София област, Стара Загора. Фондация Заедно в час ще продължи да обучава учителите по програмата си през целия период от две години, по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.