ДЕСЕТАТА ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЗА УСПЕХ И ЗАБАВЛЕНИЯ
ПРЕДСТОИ ОТ 28 ЮЛИ ДО 13 АВГУСТ 2020!

Местата за ученици тази година са ограничени, заради съображенията за безопасност около COVID-19, затова и препоръчваме по-ранно записване!

За десета поредна година “Заедно в час” организира безплатна Лятна академия за ученици от I до XII клас.

За първи път академията ще се проведе в три столични училища!

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети.

Заради пандемията от COVID-19 ще обърнем специално внимание и на затвърждаване на знанията, придобити по време на дистанционното обучение. За осъществяването на академията на живо в училищата сме предприели допълнителни мерки за безопасност, с които може да се запознаете на тази страница.

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит.

Академията ще се проведе от 28 юли (вторник) до 13 август (четвъртък)

ВСЕКИ ДЕЛНИЧЕН ДЕН  ОТ 9:00 ДО 12:30 Ч.

(Учениците могат да пристигат след 8:00 ч, организираните занимания ще започват в 9:00 ч.
Придружителите трябва да вземат децата най-късно до 13 ч.) 

През 2020 г. академията ще бъде
в 3 училища в София:

“Заедно в час” осигурява:

 1. безплатно обучение и учебни материали;
 2. индивидуални и групови занимания с учениците;
 3. игри и забавления;
 4. сертификат за успешно участвалите ученици в края на Лятната академия (само за учениците, които имат минимум 10 присъствени дни за цялата академия).

Преди започване на академията са предвидени родителски срещи. Тази година те ще се проведат само онлайн. Допълнителна информация родителите ще получат след записване на учениците от класните ръководители.

Важно е да не забравяте:

В първия ден на Академията (28 юли) всеки ученик трябва да носи декларация на хартиен носител, подписана от родител/настойник, както и разпечатания индивидуален имейл за записване на ученика, който се получава при успешна регистрация по електронната поща.

Мерки за безопасност във връзка с COVID-19

Екипът осъзнава спецификата на ситуацията във връзка с пандемията от Covid-19 и несигурността около нея. С оглед на пълноценното преживяване на учениците и целите на академията взехме решение да проведем събитието на живо при засилени мерки за безопасност. 

Здравето и сигурността на учениците за нас са на първо място, затова имаме готовност при необходимост да променим формата на академията и пълното адаптиране на преживяването за учениците съобразно възможното в конкретния период. Следим стриктно препоръките на здравните власти и ще се съобразим напълно с тях. Своевременно ще ви информираме за всички промени, които предвиждаме. Ако имате конкретни въпроси и притеснения, не се колебайте да ни пишете.

Ето и конкретните мерки за безопасност*:

 • Намалена бройка ученици в класовете – до 13 деца записани в клас;
 • В класните стаи учениците ще седят по едно дете на чин;
 • Обувките и ръцете на учениците ще бъдат дезинфекцирани при влизане;
 • Телесната температура на учениците при влизане в училище ще бъде измервана. Ученици с по-висока температура няма да бъдат допускани;
 • Дезинфекция на чиновете след часовете;
 • Постоянно отворени прозорци в класните стаи;
 • Без външни посетители в класните стаи;
 • Ще има стриктен график за излизане след приключване на часовете;
 • Без смесване на групи деца и класове;
 • Периодично ще се тестват за коронавирус учителите и екипът във всяко училище;
 • Отменя се спортният празник;
 • Родителски срещи няма да се провеждат в училището. Те ще бъдат организирани дистанционно на 17.07 и 6.08. Допълнителна информация родителите ще получат от класните ръководители;
 • Няма да се организират официално и масово откриване и закриване на академията.

*Тези мерки могат да се променят своевременно, съобразно изискванията и препоръките на здравните власти в страната. С попълване на формата за записване приемате да ги спазвате. 

Защо да се включите

От лятото на 2010 през Лятната академия на “Заедно в час” са преминали хиляди деца. Всички те и техните родители имат много причини всяка година да изберат да се включат в триседмичното приключение. Повече за техните отзиви може да научите тук.

Тази година в Лятната академия обръщаме специално внимание на подготовката по:

Математика

Един от основните предмети, с който много ученици изпитват трудност. Ще покажем на учениците, че математиката може да е много интересна, забавна и приятна като игра.

Английски език

Ученето на чужд език е ключово за 21 век, затова и тази година ще подкрепим учениците да станат по-уверени и мотивирани в изучаването на английски, независимо от началното ниво.

Социално-емоционално учене в начален етап

Развитието на тези социално-емоционални умения ще помогне на учениците да разбират и контролират по-добре емоциите, мислите, поведенията и импулсите си. Те ще се учат как да създават позитивни взаимоотношения, да вземат отговорни решения и да преследват значими за тях цели.

В подкрепа на летните обучения има и редица практични причини. Ето част от тях:

Учениците поддържат знанията и уменията си

Летните занимания помагат на децата не само да поддържат знанията и уменията си, но също да откриват нови интереси и активности.

Учениците създават нови приятелства

Традиционно лятната академия се превръща и в любимо място на учениците за създаване на нови контакти и силни приятелства през лятото.

Академията помага за по-плавно влизане в новата учебна година

Загубата на ритъм за учене през лятото е много осезаема и това пречи на учениците да влязат по най-добрия начин в новата учебна година. Това се вижда особено много при деца, чиито родители инвестират целенасочено в занимания през лятото и такива, които нямат подобни възможности или нагласи.

Академията помага на учениците да са по-мотивирани

Работата през лятото помага на децата да бъдат по-мотивирани да развиват своето любопитство и желание за работа и през учебната година по по-неформален начин.

Летните занимания осигуряват вълнуващи дейности

Противно на общото мнение, че децата през лятото не искат да правят нищо и само да си почиват, когато са поднесени по подходящ начин, активностите през лятото са много вълнуващи за тях.

Подобряване на българския език и комуникационните умения

Лятната академия е страхотна възможност за ученици, които живеят в чужбина през учебната година, да общуват активно на български език и да подобрят знанията си в различни сфери.

Учителите

Учителите по време на Лятната академия са новите участници в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те са силно мотивирани, с богат професионален опит от различни сфери и вярват, че всяко дете трябва да получи качествено образование, за да успее да реализира своя потенциал.

Кратки интервюта с част от новите учители може да прочетете тук.

Отзиви за Лятната академия

son

От ученици

„Най-много ми хареса, че магически научавам всичко.“

ученик 2 клас

„Много ми хареса фактът, че разсъждаваме и не е нужно единствено и само да знаем, че едно мнение е вярно и точка.“

ученик в група 8-12 клас

„Учителката е много мила и българският е много по-лесен с нея, а в моето училище българският ми е от най-трудните предмети.“

ученик в група 8-12 клас

couple

От родители

„Всяка година лятната академия дава на детето ми една по-различна форма на обучение, която е насочена към децата, а не назубряне на отделните предмети.“

„Впечатлена съм от хората, които преподават в класа на дъщеря ми. Млади, креативни, с индивидуален подход. Умеят да привлекат вниманието и интереса на децата. Умеят да поднесат информацията по разбираем за децата начин. Уважават личността на детето. В академията дъщеря ми се чувства отлично. Има възможността да развива социалните си умения и работи с учители с креативно мислене.“

„Изключително приятно бях изненадана да получа (по телефон) обратна връзка от учителката на детето си. Похвалата и положителната оценка бяха позитивни за мен и мотивиращи за детето! Благодаря Ви! Бих записала детето си, защото оценяват различния метод на обучение. Смятам, че така се обогатява емоционално и интелектуално.“

Нашите партньори

Лятната академия на “Заедно в час” се провежда безплатно за учениците и техните родители за девета поредна година благодарение на нашите партньори:

Вие също може да ни подкрепите!

Пишете ни на development@zaednovchas.bg или направете дарение през Epay

Подкрепете лятната академия с индивидуално дарение

Подкрепи българското образование
Други партньори: