Лятна академия 2017

ЗАПИСВАНЕТО ЗА ЛЯТНАТА АКАДЕМИЯ ЗА 2017 Г. ПРИКЛЮЧИ!

Ще се радваме да следите нашия сайт и да запишете вашето дете за следващото издание през 2018 г. Ако искате да бъдете сред първите, които ще разберат за отваряне на записването през следващата година, моля да ни изпратите имейл на academy@zaednovchas.bg с относно/subject „За база данни за ЛА2018“.

За седма поредна година Заедно в час организира безплатна Лятна академия за ученици от I до XII клас.

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети.

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители по програма Заедно в час. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит.

Всички учители в Лятната академия на Заедно в час са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик.

През 2017 г. година академията ще се проведе в две софийски училища:

– 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в кв. Люлин.

– 144 СУ „Народни будители“ в кв. Младост.

Академията продължава от 31 юли до 18 август, всеки делничен ден  от 9:00 до 12:30 ч.

(Учениците могат да пристигат след 8:00 ч, организираните занимания ще започват в 9:00 ч. Придружителите трябва да вземат децата най-късно до 13 ч.) 

Заедно в час осигурява:

 1. безплатно обучение и учебни материали;
 2. индивидуални и групови занимания с учениците;
 3. специални забавни събития – игри и забавления;
 4. сертификат за успешно участвалите ученици в края на Лятната академия.

На 21 юли и 9 август 2017 г. (18:15 ч.) ще се проведат родителски срещи в училищата. На тях ще имате възможност да се запознаете с учителите, да разберете повече за работата по време на академията и да зададете всички свои въпроси.

NB! В първия ден на Академията (31 юли) всеки ученик трябва да носи декларация на хартиен носител, подписана от родител/настойник. Тук може да изтеглите декларацията.

От лятото на 2010 през Лятната академия за забавление и успех на Заедно в час са преминали хиляди деца. Всички те и техните родители имат много причини всяка година да изберат да се включат в триседмичното приключение. Повече за техните отзиви, може да научите тук.

В подкрепа на летните обучения има и редица практични причини. Ето част от тях:

 • ✓ Летните занимания помагат на децата не само да поддържат знанията и уменията си, но също да откриват нови интереси и активности.

 

 • ✓ Работата през лятото помага на децата да бъдат по-мотивирани да развиват своето любопитство и желание за работа и през учебната година по по-неформален начин.

 

 • ✓ Традиционно лятната академия се превръща и в любимо място на учениците за създаване на нови контакти и с силни приятелства през лятото.

 

 • ✓ Според различни международни изследвания децата изостават много повече през дългите (летни) ваканции, отколкото през самата учебна година.

 

 • ✓ Загубата на ритъм за учене през лятото е много осезаема и това пречи на учениците да влязат по най-добрия начин в новата учебна година. Това се вижда особено много при деца, чиито родители инвестират целенасочено в занимания през лятото и такива, които нямат подобни възможности или нагласи.

 

 • ✓ Противно на общото мнение, че децата през лятото не искат да правят нищо и само да си почиват, когато са поднесени по подходящ начин, активностите през лятото са много вълнуващи за тях.

 

 • ✓ Лятната академия е страхотна възможност за ученици, които живеят в чужбина през учебната година, да общуват активно на български език и да подобрят знанията си в различни сфери.

ЗАПИСВАНЕТО ЗА ЛЯТНА АКАДЕМИЯ 2017 ПРИКЛЮЧИ!

Ако искате да запишете повече от едно дете, попълнете формуляра за всяко дете поотделно.

На 21 юли и 9 август 2017 г. ще се проведат родителски срещи. На тях ще имате възможност да се запознаете с учителите, да разберете повече за работата по време на академията и да зададете всички свои въпроси.

NB! В първия ден на Академията (31 юли) всеки ученик трябва да носи декларация на хартиен носител, подписана от родител/настойник. Тук може да изтеглите примерна декларация.

Люлин

90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин”

ул. „Виолета Якова“ , София 1343

Младост

144 СУ “Народни будители”

ул. „Бъднина“, София 1712

Учителите по време на Лятната академия за успех и забавления са новите участници по програма Заедно в час. Те са силно мотивирани, с богат професионален опит от различни сфери и вярват, че всяко дете трябва да получи качествено образование, за да успее да реализира своя потенциал.

Отзиви от ученици:

„Най-много ми хареса, че магически научавам всичко.“
ученик 2 клас, 2016 г.

„Много ми хареса фактът, че разсъждаваме и не е нужно единствено и само да знаем, че едно мнение е вярно и точка.“
ученик в група 8-12 клас, 2016 г.

„Учителката е много мила и българският е много по-лесен с нея, а в моето училище българският ми е от най-трудните предмети.“
ученик в група 8-12 клас, 2016 г.

„Харесва ми, че всеки път, когато влезе в час, госпожата е позитивна и усмихната.“
ученик в 6 клас, 2016 г.

„Прави математиката забавна.“
ученик в 6 клас, 2016 г.

„Прави часовете интересни, лесни, увлекателни, подкрепя ни и ни разбира, не се отказва от нас.“
ученик в 7 клас, 2016 г.

„Учим неща, които не учим в училище.“
ученик в група 8-12 клас, 2016 г.

„Харесва ми, че сложният материал е преподаден по интересен начин.“
ученик в група 8-12 клас, 2016 г.

„Много ми харесва, че всеки има възможност да вземе участие.“
ученик в група 8-12 клас, 2016 г.

Отзиви от родители:

„Учителите от Лятната академия са млади, интелигентни, изпълнени с ентусиазъм хора. Впечатляваща е добротата в очите им и в начина на общуване. Ще бъда удовлетворена, ако този метод напреподаване навлезе във всяка една класна стая, във всяко училище, град и село.“

„Детето ми тръгна първия ден с нежелание, но много му хареса и не му се иска да свършва. Това означава, че учителите са се справили идеално.“

„Много приятно съм изненадана, че моята дъщеря може вече да пише на български език. Тя за първи път е на българско училище и съм много доволна. Благодаря на учителите, които преподават на детето ми в Лятната академия!

„Записала съм и двете си деца и двамата много харесват Академията. Чудесно е, че има тази иниациатива, за да не скучаят децата през лятото, за да си припомнят как е в училище. Силно се надявам да успеете и следващата година в ораганизирането й. Чудесно е. Благодря.“

„Добри професионалисти, усмихнати и приятелски настроени към децата. Моят син чакаше всеки ден с нетърпение да отиде на училище и със сигурност и следващата година отново ще бъдем при Вас. Благодаря от все сърце!“

„Учителите са внимателни с децата, обръщат индивидуално на всяко дете внимание. Имат постоянна връзка с родителите.“

„Вече ви хваля пред други родители. Благодаря ви за отношението, което имате към децата. Синът ми с удоволствие посещава Лятната академия през целия период, а аз бях спокойна, че го поверявам в добри ръце. Впечатлена съм от организацията ви и сигурността, която ми дадохте! Благодаря ви!“

Лятна академия на Заедно в час се провежда безплатно за седма поредна година с подкрепата на:

Основни партньори:
НПО партньори
Медийни партньори

Тук ще може да следите ежедневни акценти от Лятната академия в снимки.

ГАЛЕРИЯ