ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЗА УСПЕХ И ЗАБАВЛЕНИЯ 2019 ПРЕДСТОИ!

За девета поредна година “Заедно в час” организира безплатна Лятна академия за ученици от I до XII клас.

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети.

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програмата на “Заедно в час”. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. Всички учители в Лятната академия са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик.

Академията ще се проведе от 29 юли (понеделник) до 15 август (четвъртък)

ВСЕКИ ДЕЛНИЧЕН ДЕН  ОТ 9:00 ДО 12:30 Ч.

(Учениците могат да пристигат след 8:00 ч, организираните занимания ще започват в 9:00 ч.
Придружителите трябва да вземат децата най-късно до 13 ч.) 

la-1-1-500x394

През 2019 г. академията отново ще бъде
в две училища в София:

  • в 125 СУ “Боян Пенев” в кв. Младост

  • в 90 СУ “Ген. Хосе де сан Мартин” в кв. Люлин

“Заедно в час” осигурява:

  1. безплатно обучение и учебни материали;
  2. индивидуални и групови занимания с учениците;
  3. специални забавни събития – игри и забавления;
  4. сертификат за успешно участвалите ученици в края на Лятната академия (само за учениците, които имат минимум 10 присъствени дни за цялата академия).

Преди започване на академията са предвидени родителски срещи в двете училища. На тях ще имате възможност да се запознаете с учителите, да разберете повече за работата по време на академията и да зададете всички свои въпроси. Очаквайте допълнителна информация скоро.

Важно е да не забравяте:

В първия ден на Академията (29 юли) всеки ученик трябва да носи декларация на хартиен носител, подписана от родител/настойник, както и разпечатания индивидуален имейл за записване на ученика, който се получава при успешна регистрация по електронната поща.

Защо да се включите

От лятото на 2010 през Лятната академия за забавление и успех на Заедно в час са преминали хиляди деца. Всички те и техните родители имат много причини всяка година да изберат да се включат в триседмичното приключение. Повече за техните отзиви може да научите тук.

В подкрепа на летните обучения има и редица практични причини. Ето част от тях:

Учениците поддържат знанията и уменията си

Летните занимания помагат на децата не само да поддържат знанията и уменията си, но също да откриват нови интереси и активности.

Учениците създават нови приятелства

Традиционно лятната академия се превръща и в любимо място на учениците за създаване на нови контакти и силни приятелства през лятото.

Академията помага за по-плавно влизане в новата учебна година

Загубата на ритъм за учене през лятото е много осезаема и това пречи на учениците да влязат по най-добрия начин в новата учебна година. Това се вижда особено много при деца, чиито родители инвестират целенасочено в занимания през лятото и такива, които нямат подобни възможности или нагласи.

Академията помага на учениците да са по-мотивирани

Работата през лятото помага на децата да бъдат по-мотивирани да развиват своето любопитство и желание за работа и през учебната година по по-неформален начин.

Летните занимания осигуряват вълнуващи дейности

Противно на общото мнение, че децата през лятото не искат да правят нищо и само да си почиват, когато са поднесени по подходящ начин, активностите през лятото са много вълнуващи за тях.

Подобряване на българския език и комуникационните умения

Лятната академия е страхотна възможност за ученици, които живеят в чужбина през учебната година, да общуват активно на български език и да подобрят знанията си в различни сфери.

Къде ще се проведе Лятна академия 2019?

school (1)

кв. Люлин

90 СУ “ГЕН. ХОСЕ ДЕ САН МАРТИН”
ул. „Виолета Якова“ , София 1343
school (1)

кв. Младост 1

125 СУ “БОЯН ПЕНЕВ”
ул. „Никола Генадиев“ №1, София, 1784

Учителите

Учителите по време на Лятната академия са новите участници в програмата на “Заедно в час”. Те са силно мотивирани, с богат професионален опит от различни сфери и вярват, че всяко дете трябва да получи качествено образование, за да успее да реализира своя потенциал.

Кратки интервюта с част от новите учители може да прочетете тук и тук.

Отзиви за Лятната академия

son

От ученици

„Най-много ми хареса, че магически научавам всичко.“

ученик 2 клас

„Много ми хареса фактът, че разсъждаваме и не е нужно единствено и само да знаем, че едно мнение е вярно и точка.“

ученик в група 8-12 клас

„Учителката е много мила и българският е много по-лесен с нея, а в моето училище българският ми е от най-трудните предмети.“

ученик в група 8-12 клас

couple

От родители

„Всяка година лятната академия дава на детето ми една по-различна форма на обучение, която е насочена към децата, а не назубряне на отделните предмети.“

„Впечатлена съм от хората, които преподават в класа на дъщеря ми. Млади, креативни, с индивидуален подход. Умеят да привлекат вниманието и интереса на децата. Умеят да поднесат информацията по разбираем за децата начин. Уважават личността на детето. В академията дъщеря ми се чувства отлично. Има възможността да развива социалните си умения и работи с учители с креативно мислене.“

„Изключително приятно бях изненадана да получа (по телефон) обратна връзка от учителката на детето си. Похвалата и положителната оценка бяха позитивни за мен и мотивиращи за детето! Благодаря Ви! Бих записала детето си, защото оценяват различния метод на обучение. Смятам, че така се обогатява емоционално и интелектуално.“

Нашите партньори

Лятната академия на “Заедно в час” се провежда безплатно за учениците и техните родители за девета поредна година благодарение на нашите партньори:

Други партньори: