ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЗА УСПЕХ И ЗАБАВЛЕНИЯ 2019 ПРЕДСТОИ!

Регистрацията за Лятна академия 2019 приключи! Ако имате желание да ви информираме по имейл за следващото издание на академията през 2020, моля да ни пишете имейл на academy@zaednovchas.bg 

За девета поредна година “Заедно в час” организира безплатна Лятна академия за ученици от I до XII клас.

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети.

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програмата на “Заедно в час”. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. Всички учители в Лятната академия са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик.

Академията ще се проведе от 29 юли (понеделник) до 15 август (четвъртък)

ВСЕКИ ДЕЛНИЧЕН ДЕН  ОТ 9:00 ДО 12:30 Ч.

(Учениците могат да пристигат след 8:00 ч, организираните занимания ще започват в 9:00 ч.
Придружителите трябва да вземат децата най-късно до 13 ч.) 

la-1-1-500x394

През 2019 г. академията отново ще бъде
в две училища в София:

  • в 125 СУ “Боян Пенев” в кв. Младост

  • в 90 СУ “Ген. Хосе де сан Мартин” в кв. Люлин

“Заедно в час” осигурява:

  1. безплатно обучение и учебни материали;
  2. индивидуални и групови занимания с учениците;
  3. специални забавни събития – игри и забавления;
  4. сертификат за успешно участвалите ученици в края на Лятната академия (само за учениците, които имат минимум 10 присъствени дни за цялата академия).

Преди започване на академията са предвидени родителски срещи в двете училища. На тях ще имате възможност да се запознаете с учителите, да разберете повече за работата по време на академията и да зададете всички свои въпроси. Очаквайте допълнителна информация скоро.

Важно е да не забравяте:

В първия ден на Академията (29 юли) всеки ученик трябва да носи декларация на хартиен носител, подписана от родител/настойник, както и разпечатания индивидуален имейл за записване на ученика, който се получава при успешна регистрация по електронната поща.

Защо да се включите

От лятото на 2010 през Лятната академия за забавление и успех на Заедно в час са преминали хиляди деца. Всички те и техните родители имат много причини всяка година да изберат да се включат в триседмичното приключение. Повече за техните отзиви може да научите тук.

В подкрепа на летните обучения има и редица практични причини. Ето част от тях:

Учениците поддържат знанията и уменията си

Летните занимания помагат на децата не само да поддържат знанията и уменията си, но също да откриват нови интереси и активности.

Учениците създават нови приятелства

Традиционно лятната академия се превръща и в любимо място на учениците за създаване на нови контакти и силни приятелства през лятото.

Академията помага за по-плавно влизане в новата учебна година

Загубата на ритъм за учене през лятото е много осезаема и това пречи на учениците да влязат по най-добрия начин в новата учебна година. Това се вижда особено много при деца, чиито родители инвестират целенасочено в занимания през лятото и такива, които нямат подобни възможности или нагласи.

Академията помага на учениците да са по-мотивирани

Работата през лятото помага на децата да бъдат по-мотивирани да развиват своето любопитство и желание за работа и през учебната година по по-неформален начин.

Летните занимания осигуряват вълнуващи дейности

Противно на общото мнение, че децата през лятото не искат да правят нищо и само да си почиват, когато са поднесени по подходящ начин, активностите през лятото са много вълнуващи за тях.

Подобряване на българския език и комуникационните умения

Лятната академия е страхотна възможност за ученици, които живеят в чужбина през учебната година, да общуват активно на български език и да подобрят знанията си в различни сфери.

Къде ще се проведе Лятна академия 2019?

school (1)

кв. Люлин

90 СУ “ГЕН. ХОСЕ ДЕ САН МАРТИН”
ул. „Виолета Якова“ , София 1343
school (1)

кв. Младост 1

125 СУ “БОЯН ПЕНЕВ”
ул. „Никола Генадиев“ №1, София, 1784

Учителите

Учителите по време на Лятната академия са новите участници в програмата на “Заедно в час”. Те са силно мотивирани, с богат професионален опит от различни сфери и вярват, че всяко дете трябва да получи качествено образование, за да успее да реализира своя потенциал.

Кратки интервюта с част от новите учители може да прочетете тук и тук.

Отзиви за Лятната академия

son

От ученици

„Най-много ми хареса, че магически научавам всичко.“

ученик 2 клас

„Много ми хареса фактът, че разсъждаваме и не е нужно единствено и само да знаем, че едно мнение е вярно и точка.“

ученик в група 8-12 клас

„Учителката е много мила и българският е много по-лесен с нея, а в моето училище българският ми е от най-трудните предмети.“

ученик в група 8-12 клас

couple

От родители

„Всяка година лятната академия дава на детето ми една по-различна форма на обучение, която е насочена към децата, а не назубряне на отделните предмети.“

„Впечатлена съм от хората, които преподават в класа на дъщеря ми. Млади, креативни, с индивидуален подход. Умеят да привлекат вниманието и интереса на децата. Умеят да поднесат информацията по разбираем за децата начин. Уважават личността на детето. В академията дъщеря ми се чувства отлично. Има възможността да развива социалните си умения и работи с учители с креативно мислене.“

„Изключително приятно бях изненадана да получа (по телефон) обратна връзка от учителката на детето си. Похвалата и положителната оценка бяха позитивни за мен и мотивиращи за детето! Благодаря Ви! Бих записала детето си, защото оценяват различния метод на обучение. Смятам, че така се обогатява емоционално и интелектуално.“

Нашите партньори

Лятната академия на “Заедно в час” се провежда безплатно за учениците и техните родители за девета поредна година благодарение на нашите партньори:

Други партньори: