Празнувай с кауза

Направи своя празник още по значим като подкрепиш "Заедно в час"

Планираш да отбележиш с приятели рождения си ден, подготвяш се за сватба или си отговорен за организацията на фирменото парти?

Искаш този път празненството да бъде по-смислено и да остави отпечатък не само върху присъстващите?

Вярваш още, че всяко дете в България заслужава достъп до качествено образование и вдъхновяващ учител?

Представяме ти “Празнувай с кауза”!

“Празнувай с кауза” е начин да съчетаеш свой личен празник или фирмено тържество с подкрепа за по-добро българско образование и “Заедно в час”.

Сега можеш да отбележиш значим момент в живота си или да обединиш колегите с подкрепа за кауза с дългосрочен ефект за България и бъдещето на всички ученици.

Лесно е, стъпките са само четири:

1. Избери повод

Избери повод, в който искаш да отбележиш по този специален начин (рожден ден, имен ден, сватба, фирмено тържество, годишнина и пр.)

2. Свържи се с нас

Свържи се с нас на development@zaednovchas.bg,
за да споделиш своята идея и да получиш подкрепа от екипа ни!

3. Сподели с приятели

Подготви и разпространи своята благотворителна идея до своите гости, сподели с тях повече подробности защо го правиш и как могат да подкрепят твоя празник с кауза
на място или предварително.

4. Празнувай с кауза

По време на тържеството може да подготвиш специална кутия за дарения, допълнителни материали за организацията и да споделиш публично с гостите, че ще се радваш да подкрепят твоята кауза.

Нашите шампиони (истории за празници с кауза)

“За мен образованието е един от най-важните фактори за икономическо и морално развитие. Достъпното за всички и качествено здравеопазване и образование за мен са основни предпоставки за равенство и справедливост в обществото. Тъй като сме част от една общност, знанията и културата на всеки човек оказват влияние върху средата, в която живеем, работим и се развиваме. По тази причина ни касае не само образованието, което получаваме, но и това, което получават нашите връстници. Всеки заслужава равен старт в живота и това не би трябвало това да зависи от доходите на родителите. С една дума – каузи като тази на “Заедно в час” са най-добрата инвестиция, която можем да направим за бъдещето на нас, нашите деца и нашата общност.”

Елена Каладжиева Заедно със съпруга си събират дарения от гостите на сватбата им

“Децата не избират средата, в която ще се родят, което предопределя след това знанията им, способността им да мислят критично, да анализират и професионалния им път. Все умения, които искат здрава основа и постоянно надграждане. Аз съм щастливка и съм благодарна на моите родители, че са ми осигурили възможност за качествено образование, което по-късно да се трансформира в хубави работни позиции и предприемачески идеи и инициативи. Това е причината моят личен избор за подпомагане на кауза да е образованието. Образованието не е пасивна инвестиция, а напротив – винаги се отплаща и никой не може да ти го отнеме. А хората, които преподават в крак с времето, трябва да бъдат подпомагани, насърчавани и окуражавани”, споделя Мариета.

Мариета Бенчева Организира предизвикателство с бизнес казуси през платформата Consulthon и така събира дарения за "Заедно в час"

Кристина е възпитаник на програмата на “Заедно в час” от випуск 2013-2015. Тя споделя, че е избрала “Заедно в час” като своя кауза още когато решава да стане участник в програмата и до ден днешен по различни начини се ангажира с мисията на организацията. (Кристина е един от създателите на Академия НИКЕ, която се занимава с обучения на учители и директори.) При планирането на своето сватбено тържество тя решава, че би искала парите, които гостите обикновено дават за букети и цветя да отидат за много по-смислена кауза, затова и на поканите младоженците отбелязват това свое желание.

Кристина и Мартин Николови Събират дарения от гостите на сватбата им

Какво трябва да знаеш - въпроси и отговори

“Crowdfunding” е метод за набиране на средства, който позволява на хора и организации да подкрепят инициативи, проекти, събития или да покрият разходи, като мобилизират мрежата си от познати да направят дарения онлайн. Обикновено това се случва през някоя от утвърдените платформи за целта.

Такива платформи са Global Giving, Платформата (за България) и др. Отскоро много лесно могат да се правят и дарителски кампании през Facebook.

“Crowdfunding” е модерен, лесен и ефективен начин да достигнем до много повече хора. Благодарение на скоростта на интернет, една добра онлайн кампания може да достигне финансовата си цел много бързо. В същото време, освен да събира средства, споделянето на кампанията ни позволява да постигнем по-голяма разпознаваемост за своята мисия и цели сред нови хора. Това ни помага да създадем силна общност, обединена от мисията за равен достъп до качествено образование за всяко дете в България и в цял свят.

Съществуват много различни възможности за “crowdfunding” платформи, които можеш да избреш за своят празник с кауза. Изборът зависи основно от това къде се намираш (в България и чужбина) и какъв е кръгът от хора, до които смяташ, че ще достигнеш. Направи своето проучване, за да видиш кой вариант би бил най-подходящ за теб. Нашият екип също е на линия да сподели опит в тази посока. Не се колебай да ни пишеш на development@zaednovchas.bg

Екипът на “Заедно в час” е на линия да те подкрепи за твоя празник и неговата подготовка. Ще се радваме да ти разкажем повече за нашата работа, за да задълбочиш разбирането си за нашата мисия. На линия сме да споделим опит от други наши съмишленици. Ще може да разчиташ още ние да разпространим информация (само, ако си съгласен/а) за твоят празник с кауза и дарителската ти кампания до нашата общност от съмишленици в България и по света. Ще споделим и в нашите онлайн комуникационни канали, за да достигне твоят вдъхновяващ пример до още повече хора!

За допълнителна информация ни пиши на development@zaednovchas.bg

В “Заедно в час” вярваме, че всяка подкрепа е важна и ни помага да сме по-близо до голямата си цел – равен достъп до качествено образование за всяко дете.

Независимо колко е голяма финансовата подкрепа, която си набрал през своето празненство, тя ще ни помогне да подкрепим устойчиво развитието на програмата и учителите в нея. Събраната сума ще бъде използване за осигуряването на обучението и продължаващата подкрепа за участниците, както и привличането на нови хора към нашата кауза.

Не на последно място “празнувай с кауза” ни помага да достигаме и до много нови хора, които да научават повече за нашата работа и кауза. Те могат да станат съмишленици като теб или да се вдъхновят да ни подкрепят по друг начин. “Предай нататък” и ефектът от твоето предизвикателство е още по-голям и значим.

С кауза образование на сватбения ден

През последните години едни от най-вдъхновяващите събития, които по естествен начин преплитат личното дарителството за кауза образование с щастливите лични моменти, са сватбите на наши дарители и съмишленици.  Вече няколко двойки избраха на своя семеен празник да създадат добавена стойност,

Прочетете повече »

Сватби с кауза подкрепиха работата на “Заедно в час” и тази година

През 2021 три млади семейства избраха да „празнуват с кауза” на своите сватбени дни, ето и историите на две от тях: Симеона и Антони, които предават нататък благодарността за своето образование Симеона и Антони се познават от 13 години, а

Прочетете повече »

Сватба с кауза по време на пандемия

Или вдъхновяващата история на младоженците Александър и Лилиан, които избраха да подкрепят “Заедно в час” на своя сватбен ден “Още с организирането на събитието и двамата с Лили бяхме с две ръце ЗА идеята вместо цветя, които макар красиви, остават

Прочетете повече »

Ела на рождения ден на Dextrophobia и подкрепи “Заедно в час”

5% от цената на всички билети за петия рождения ден на първите escape стаи в България ще бъдат дарени за работата на “Заедно в час” Вълнуваща програма с Quiz, Standup комедия, Live Action игри и парти са подготвили нашите партньори

Прочетете повече »

Когато семейният път започва с кауза

Две млади семейства избраха да подкрепят каузата на “Заедно в час” в деня на своята сватба. Научете повече какво ги мотивира и как избраха да “Празнуват с кауза” Сватбата е едно от онези големи специални събития, които отбелязват важен момент

Прочетете повече »