Бизнесът в подкрепа на българското образование

Станете наш партньор и вдъхновете своя екип с кауза образование

Всички сме засегнати от некачественото образование

Българските ученици изостават от връстниците си в ЕС

Половината от 15-годишните ученици са функционално неграмотни.

Всеки пети младеж (14-18 г.) не е посещавал училище през 2021/22 г.

Близо 15% от учениците не завършват средно образование, а само 41% от завършилите продължават да учат в по-висока образователна степен.

Българчетата изостaват значително в развитието на умения за решаване на проблеми, когнитивни компетентности, медийна и финансова грамотност.

Некачественото образование задълбочава икономическите и социалните проблеми

Икономиката страда от хронична липса на хора (трайно застаряващо население) и некачествена подготовка на новите кадри на пазара на труда.

Масово младите хора в страната са пасивни, не учат, не работят и не участват активно в гражданското общество.

Липсата на финансова грамотност, умения за справяне с дезинформацията, критично мислене и нагласа за развитие, ги превръщат в граждани, които не са отговорни за собственото си развитие и това на цялото общество.

Подобряваме образованието, като показваме какво е възможно с инвестиция в хората

Водим се от убеждението, че всяко дете в страната трябва да има достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му. 

За да постигнем тази визия, вече 13 години подкрепяме учители, развиваме и обучаваме училищни екипи и изграждаме устойчиви партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. В тази кауза не сме сами.

Работим с бизнеси, с които споделяме общи ценности, професионални принципи и твърдото убеждение, че качественото образование е най-сигурният начин да живеем в по-просперираща държава с щастливи и отговорни граждани.

„Заедно в час“ е една от най-разпознаваемите и уважавани образователни организации в България от 2010 г. до днес.

Изграждаме устойчиви корпоративни партньорства, които носят добавена стойност както за обществото, така и за компаниите, които ни подкрепят.

Партньорите ни отчитат по-висока мотивация на своите служители и по-добра разпознаваемост като социално-отговорни компании с мисия.

Защо да подкрепите „Заедно в час“

Кауза

Качеството на образованието има огромен ефект върху цялото общество и засяга пряко всеки бизнес и отделен човек. Качественото образование устойчиво повишава икономическия ръст, насърчава иновациите, подобрява социалните, здравните и местните политики – средата, в която всички живеем и работим.

Професионализъм и отчетност

„Заедно в час“ е една от най-утвърдените образователни организации в България. Работим открито и отчетно, като спазваме високи професионални стандарти. Този подход е основа на устойчиви партньорства с местни и международни компании, водещи браншови организации и ключови институционални партньори. 

Добавена стойност за вашите служители

За всяко корпоративно партньорство винаги търсим най-подходящия формат на подкрепа, който да даде стойност не само за „Заедно в час“, но и конкретната компания и нейните служители. Инвестираме в нови формати, които подкрепят целите на HR експертите – повишават мотивацията, сплотяват екипа и удовлетвореността на служителите. 

Как да ни подкрепите

Финансово дарение за:

Повече „Училища за пример“, които осигуряват качествено образование на своите ученици

Подкрепете програма "Училища за пример" 

Подкрепете програма "Училища за пример" 

„Училища за пример“ е единствената квалификационна програма в България, която помага на цели училища да подобряват своето преподаване и управление и по този начин да подпомагат успеха на всички свои ученици.

Програмата е двугодишна и включва разнообразни елементи – качествени обучения на живо и онлайн, подкрепа от опитен ментор, имплементиране на наученото в практиката, поставяне на конкретна цел за подобрение с учениците и проследяване на прогреса през двете години.

С Вашата финансова подкрепа ще помогнете на още училища от цялата страна да получат всичко необходимо, за да осигуряват съвременно и качествено образование на своите ученици.

Ако изберете да подкрепите „Училища за пример“, имате възможност да участвате пряко в училищния живот на училищата в програмата – посещения на класни стаи, участие в доброволчески акции, гостуване на обучения  и др.

Програмата подкрепят компаниите:

 • ADM 
 • BGO Software
 • Bulsatcom
 • Bosch
 • Cargill
 • Sopharma
 • Siteground
 • UniCredit

Полезни и съвременни образователни ресурси за цялата образователна общност

Подкрепете Prepodavame.bg

Подкрепете развитието на сайта Prepodavame.bg

От 2019 г. „Заедно в час“ развива prepodavame.bg – най-големия и бързо развиващ се образователен сайт за учители, директори и образователни експерти в България.

Сайтът подкрепя развитието на образователната общност в България като:

 • Създава и разпространява качествени ресурси в подкрепа на учители да провеждат иновативни, ангажиращи часове и извънкласни дейности.
 • Популяризира работещи практики от български класни стаи.

Само за три години сайтът вече има над 1 300 000 посещения, повече от 1000 статии и над 37 000 абонати на седмичния бюлетин.

Вашата финансова подкрепа ще помогне да създадем още полезни образователни материали по теми като развиване на социално-емоционални умения, опазване на околната среда, STEM, финансова, дигитална и медийна грамотност и др.

Предлагаме различни варианти за спонсорство и позициониране, които варират спрямо интересите на всеки партньор.

До момента prepodavame.bg са подкрепили:

 • TDBPlay
 • Yettel
 • VISA

Още начини да подкрепите нашата работа:

Организирайте благотворителна кампания със свой продукт или услуга.

Благотворителна кампания Маркетинг с кауза

Кампания "Маркетинг с кауза"

Кампаниите „Маркетинг с кауза“ са страхотна възможност за всеки бизнес, който предлага продукти или услуги на крайни потребители, да засили добавената стойност на своето търговско предложение, като включи към него благотворителен елемент.

Как работи?
Компанията дарява на „Заедно в час“ част от приходите си от конкретен продукт или услуга за определен период от време. По този начин клиентите имат допълнителен мотиватор за покупка (подкрепа за важна обществена кауза), а компанията се позиционира като социално отговорна за съответната кауза.

Друг вариант е компанията да организира възможности за дарение от служители или клиенти в свои обекти. При достигане на определен размер на даренията компанията удвоява набраната сума. По този начин компаниите развиват лоялност и имат двойно по-голям принос за каузата.

„Заедно в час“ има голям опит с организирането на кампании „Маркетинг с кауза“. Ето част от примерите от последните години: 

Спонсорирайте благотворително събитие или инициатива на „Заедно в час“.

Спонсорирайте благотворително събитие или инициатива

Спонсорирайте събитие или инициатива на "Заедно в час" 

Всяка година „Заедно в час“ организира големи събития и инициативи, свързани пряко мисията на организацията или осигуряване на дългосрочна устойчивост на организацията.
Тези събития са много добра възможност да позиционирате своята компания пред ключови аудитории и да подкрепите достъпа до качествено образование.

Събитията за следващата година:

 • 18 октомври 2023 г. – Благотворителен търг на звездите – най-голямото фондонабиращо събитие на „Заедно в час“, което събира над 100 изявени бизнес лидери, популярни личности и представители на отговорни компании в подкрепа на организацията.
 • Април 2024 г. – Добрите практики на фокус – двудневен образователен форум с над 400 гости (учители, директори, образователни експерти), който включва презентации, работилници, образователно експо и споделяне на добри практики.
 • Юни 2024 г. – Предизвикай се с кауза – масово спортно събитие за служители на големи компании и активно спортуващи хора да практикуват любимия си спорт в подкрепа на „Заедно в час“. 

Спонсорството за всяко едно от тези събития включва различни нива на финансова/inkind подкрепа и възможности за позициониране. При интерес – не се колебайте и ни пишете още сега на development@zaednovchas.bg 

Празнувайте рожден ден или специален повод с кауза „Заедно в час“.

Празнувайте с кауза

Празнувайте рожден ден или специален повод с кауза „Заедно в час“.

Всяко събитие на вашата компания може да бъде още по-специално и успешно, ако включите в него благотворителен елемент. 

Без значение дали става въпрос за рожден ден, годишна конференция или регулярния тиймбилдинг на екипа, включването на каузата на „Заедно в час“ ще даде повече добавена стойност за гостите, ще ви позиционира като социално отговорна компания в бранша и ще накара служителите ви да се гордеят още повече, че работят в компанията.

Форматите за подкрепа са различни, като могат да се съчетаят пряко с други цели на компаниите (HR, маркетинг, лидерство и др). 

 

Ето и едни от най-популярните варианти за включване на каузата – предлагане на благотворителни билети, събиране на дарения по време на конкретно събитие и последващо удвояване от компанията, благотворителна томбола и др.

Компаниите, които ни се довериха за своите специални поводи и събития:

Насърчете своите служители да дарят и подкрепят каузата по подходящ за тях начин.

Ангажирай служителите си 

Ангажирайте служителите си  

Една от най-успешните бизнес практики за ангажиране на служителите е компаниите да улесняват и насърчават даренията на работното място. 

Когато служителите даряват лично или избират каузите, които да подкрепи тяхната компания, фирмите отчитат много по-голяма лоялност и удовлетвореност на работното място. 

 • В „Заедно в час“ работим с най-популярните платформи за корпоративни дарения и дарения по ведомост в България и по света. 


  Дори да не разчитате на подобни платформи, винаги може да насърчите своите служители да отделят малка част от своята заплата и да ги стимулирате с допълнителни поощрения. 


  Ще се радваме да разкажем пред вашите служители за каузата на „Заедно в час“ и въздействието на нашата работа, за да се запознаят лично с историите и хората, които подкрепят.

При интерес и нужда от допълнително съдействие, пишете ни на development@zaednovchas.bg

Компании, които ни подкрепят по този начин: 

 • Google;
 • McKinsey;
 • VMWare;
 • HPE и HPInc..

 

Какво получавате като наш корпоративен партньор

Сертификат и договор за дарение;

Отчетност за събраните и използвани средства;

Видимост на уебсайта и в годишния доклад на „Заедно в час“ (позициониране на лого, интервю, история или новина за съвместна кампания и др.);

Включване в месечния имейл бюлетин на „Заедно в час“ към дарители и съмишленици;

Покани за събития на „Заедно в час“ (присъствие като гости, презентатори и др.);

Споделяне на информация до общността на „Заедно в час“ и още над 15 000 учители и директори за конкретна инициатива на партньора, свързана с тема образование;

Постове в социалните мрежи за подкрепата;

Прессъобщения до медиите за съвместната инициатива/партньорство;

Гостуване в класна стая на училище, с което работим;

Съвместни номинации за награди, свързани със CSR, дарителство и др.

Всички варианти за позициониране се обсъждат и конкретизират индивидуално с всеки партньор – спрямо вида и размера на дарението, спецификата на съвместното партньорство и желанието на съответната компания.

Свържете се с нас

Пишете ни на development@zaednovchas.bg или попълнете контактната форма. След това ще се срещнем и ще обсъдим най-подходящия формат на подкрепа, дарение или дейности за Вашата компания.

С думите на нашите партньори

Компаниите, които вече ни подкрепят

Научете повече за основните ни партньори, съвместните ни дейности и как заедно работим за подобряване образованието в България.

Нашите дългосрочни партньори:

Последвайте ни в социалните мрежи