дни
часа
минути
секунди

Заедно за повече училища за пример

Едно училище за пример изгражда екип, който си сътрудничи и помага на учениците да постигат  по-добри резултати и да се развиват в подкрепяща среда. 

Всяко училище може да бъде училище за пример с Вашата подкрепа днес.

Програма „Училища за пример“ в числа

0 +
ДОСТИГНАТИ УЧЕНИЦИ
0 +
УЧИТЕЛИ И ДИРЕКТОРИ
0
УЧИЛИЩА ПАРТНЬОРИ
0
ОБЛАСТИ В БЪЛГАРИЯ

Решаване на проблеми

Самоуправление

Работа с хора

Употреба и развитие на технологии

Това са уменията, които работодателите ще търсят през 2025.* 

За да може училището да подготвя учениците за професиите на бъдещето, неговият екип трябва да работи заедно, овластено и с ясна цел: да подобрява благосъстоянието, академичните знания и уменията на всеки ученик.

От 2020 година “Заедно в час” обучава училищни екипи в цялата страна как да постигат по-добри резултати чрез сътрудничество и подобрено лидерство в програма “Училища за пример”.

През учебната 2021-2022 подобряваме 49 училища в цялата страна. Но за да постигнем промяна на национално ниво, целим да достигнем до 200 училища до 2026.

Вашата подкрепа за програма “Училища за пример” днес е първата стъпка към по-качествено образование.

*Доклад за 2020 г. на Световния икономически форум “Бъдещето на професиите”

Постиженията на участниците в програмата

Умения на 21. век

Вижте как екипът на ОУ “Панайот Волов” в Шумен създаде включваща среда в училище. STEM в класната стая

Вижте как междупредметните връзки предизвикаха учениците от СУ “Екзарх Антим I” в Казанлък  да развиват творческа мисъл и работа в екип.

Какво прави програма “Училища за пример” различна ​

Научете повече за модела ни на работа и с какво той се различава от стандартните педагогически обучения.    

Нужда от специална методика

В България няма методика за преподаване на български като втори език за ученици в начален етап. Това затруднява значително учителите на децата билингви. Затова ние от „Заедно в час“ и сдружение EducArt започнахме разработката на такава методика и практически полезни инструменти, които да подкрепят учителите и учениците. Първият етап от проекта - създаването на специална диагностика вече е факт, като предстоят апробирането с ученици и създаването на специални материали за отделните класове - от 1. до 4. клас. Целта ни е тези инструменти да са достъпни за всички учители, които ежедневно се изправят пред същото предизвикателство. Материалите ще бъдат от голяма помощ и за българските семейства в чужбина, чиито деца и общуват на български само вкъщи и имат нужда от допълнителна подкрепа.

Хората са ключът

Ние вярваме, че хората са ключът към промяната. Вече 10 години „Заедно в час“ работи за осигуряване на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България. Учителите са хората, които запалват желанието за учене дори когато у дома е много трудно. Те са онези, които откриват силните страни на учениците и развиват нагласата “от мен зависи”, за да ги подкрепят да бъдат самостоятелни и отговорни граждани. Именно затова освен методиката и материалите за двуезични деца с EducArt разработваме и специални обучения за учители и училищи екипи. Те помагат на училищата да съчетават различните форми на езикова подкрепа и да бъдат истински Езиково приобщаващи училища. Вече осъществихме успешно и първите обучения с училища от новата програма "Училища за пример".

Нашите партньори

Новини от програма "Училища за пример"

Кандидатстването за новия випуск на програма “Училища за пример” ще започне през есента

Преди началото на кампанията училищата от цялата страна могат да заявят интерес и първи да получат подробна информация за ангажиментите и възможностите в програмата, съвети и препоръки за подготовка на своите кандидатури За първи път програма “Училища за пример” ще

Прочетете повече »

Над 70 училища от цяла България искат да осъвременят преподаването и да подобрят управлението си с иновативна обучителна програма 

До 15 март училищата в страната кандидатстват за участие в безплатна програма за цялостно училищно развитие “Училища за пример” Над 70 училища от почти всички области на България искат целенасочено да работят за осъвременяване на преподаването и подобряване на управлението

Прочетете повече »

Търсим новите “Училища за пример” от цялата страна

Общинските и държавни училища кандидатстват до 15 март за участие в програмата за професионално развитие на училищни екипи   Кандидатстването за четвъртия випуск на програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час” започна на 16 януари.  Програмата за професионално

Прочетете повече »