дни
часа
минути
секунди

Заедно за повече училища за пример

Училища за пример е двугодишна програма за лидерско развитие на цели училищни екипи. Подкрепете ни да достигнем до повече училища.

Мария Несторова Директор на 7СУ Найден Геров гр. Варна

Екипът ни е успешен, защото непрекъснато се обучаваме и квалифицираме. Най-ценното на програма “Училища за пример” е, че организира знанията и уменията ни, поставя правилните акценти, а поднасянето на материята е увлекателно и провокативно. С участието в програмата се появиха нови познанства и се отвориха нови хоризонти.

  Същност на обученията

  Според международното изследване PISA, образователното неравенство е крещящ проблем. Над 47% от младежите в страната не разбират смисъла на това, което четат, и са под прага на базовите умения, които са необходим минимум за живот и принос в света през XXI век. 

  Вече повече от 10 години, “Заедно в час” работи, за това всяко дете да има достъп до мотивирани учители, които да му помогнат да развие пълния си потенциал. Затова, стъпвайки върху наученото, създадохме програма “Училища за пример”. В нея обучаваме и подкрепяме цели училищни екипи да развиват лидерските и педагогическите си умения. Работим с 50 училища в цялата страна, които вече прилагат наученото в класните стаи. 

  Курс Лидерство в училище

  Чрез него изграждаме силни и ефективни управленски екипи, които създават позитивна култура на учене и работят заедно за въвеждането и споделянето на нови и работещи методи на преподаване в цялото училище. Чрез курса обучаваме училищния екип какво е лидерство и включваща среда и как да осъзнаем стереотипите и бариерите за включване на всяко дете.

  Тематичен курс по избор

  Училищните екипи преминават и през курс по избор, за да задълбочат методите си на преподаване. Те имат избор между следните обучение:

  Нужда от специална методика

  В България няма методика за преподаване на български като втори език за ученици в начален етап. Това затруднява значително учителите на децата билингви. Затова ние от „Заедно в час“ и сдружение EducArt започнахме разработката на такава методика и практически полезни инструменти, които да подкрепят учителите и учениците. Първият етап от проекта - създаването на специална диагностика вече е факт, като предстоят апробирането с ученици и създаването на специални материали за отделните класове - от 1. до 4. клас. Целта ни е тези инструменти да са достъпни за всички учители, които ежедневно се изправят пред същото предизвикателство. Материалите ще бъдат от голяма помощ и за българските семейства в чужбина, чиито деца и общуват на български само вкъщи и имат нужда от допълнителна подкрепа.

  Хората са ключът

  Ние вярваме, че хората са ключът към промяната. Вече 10 години „Заедно в час“ работи за осигуряване на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България. Учителите са хората, които запалват желанието за учене дори когато у дома е много трудно. Те са онези, които откриват силните страни на учениците и развиват нагласата “от мен зависи”, за да ги подкрепят да бъдат самостоятелни и отговорни граждани. Именно затова освен методиката и материалите за двуезични деца с EducArt разработваме и специални обучения за учители и училищи екипи. Те помагат на училищата да съчетават различните форми на езикова подкрепа и да бъдат истински Езиково приобщаващи училища. Вече осъществихме успешно и първите обучения с училища от новата програма "Училища за пример".

  Подкрепете ни днес

  “Заедно в час” обучава 50 училища в цялата страна и над 500 учители и директори в 20 области в страната. Но преодоляването на образователното неравенство не е по силите на един учител, едно училище, едно министерство или една организация. Участието на всеки един от нас е необходимо, за да постигнем желаната промяна.

  Подкрепете ни, за да може повече училища да прилагат съвременни и работещи практики в класните стаи. 

  Всяко дарение ще бъде използвано за обучението и менторската подкрепа на участниците в програма “Нов път в преподаването”.

   

  С 2000 лв, ние ще обучим и подкрепим един учител за една учебна година.

  12700 лв струва обучението и подкрепата на едно училище за една учебна година.

   

  Всяка подкрепа е изключително ценна за нас и допринася за успеха на децата в България. 

  Подкрепeте създаването на специализирани учебни материали за учениците с различен майчин език от български!  2. Попълнете вашите данни  Заедно в час не съхранява информация за вашата дебитна или кредитна карта. Всяко дарение е криптирано и 100% защитено.


  При въпроси или нужда от съдействие, свържете се с нас на development@zaednovchas.bg.

  Новини от програма "Училища за пример"

  Училище за пример: СУ “Екзарх Антим I”, Казанлък

  Екип от учители разработват STEM проект, който включва учебно съдържание по различни предмети и привлича интереса на учениците Кой обект от Слънчевата система може да стане наш втори дом? По този въпрос работят ученици от IX и X клас в

  Прочетете повече »
  учители по време на обучение за проект FIERST

  27 са новите “Училища за пример”

  27 училища от 18 области и 21 населени места са новите участници във втория випуск на програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”. Програмата е двугодишна и подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за

  Прочетете повече »

  Една седмица имат училищата да кандидатстват за програма “Училища за пример”

  Директорите могат да научат повече за ползите от програмата на 25 март на специално онлайн събитие за въпроси и отговори Седем дни остават до крайния срок за кандидатстване за втория випуск на програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в

  Прочетете повече »