Подарък за пример

Тази година, направете един по-различен подарък - подарете качествено образование на повече деца в България, като подкрепите програма „Училища за пример“

дни
часа
минути
секунди

Програма „Училища за пример“ в числа

0 +
ДОСТИГНАТИ УЧЕНИЦИ
0 +
ОБУЧЕНИ УЧИТЕЛИ И ДИРЕКТОРИ
0
УЧИЛИЩА ПАРТНЬОРИ
0
ОБЛАСТИ В БЪЛГАРИЯ

„Училища за пример” е двугодишна програма, в която обучаваме и подкрепяме цели училищни екипи да подобряват преподаването и управлението в училището си, като допринасят за успеха на всеки ученик.

Изберете своя подарък за българското образование

Подкрепете ни днес, за да имат повече ученици мотивирани и компетентни учители и подкрепяща учебна среда в училище

Избираем обучителен курс за училищните екипи

Подкрепете училищните екипи да подобрят уменията си за преподаване, да направят ученето за учениците по-ангажиращо, полезно и ориентирано към професиите на бъдещето.
5000 лв.

Менторска подкрепа за училищата за пример

Подкрепете училищните екипи да прилагат наученото от обученията в своята ежедневна практика. С нашите ментори те могат по-осъзнато, уверено и устойчиво вървят към желаната промяна.
5000 лв.

Използваме опита на „Заедно в час” от последните 11 години в образователната система, експертизата на български и чуждестранни партньори и споделените наблюдения на опитни учители и директори, за да създадем смислено преживяване, което помага на училищните екипи да учат през практиката, да се развиват и да отговарят на изискванията на съвременното общество и нуждите на учениците.

Програмата включва задължителен модул „Лидерство в училище” и обучителни курсове по избор за всеки училищен екип: Умения на XXI век, STEM, Български за многоезични деца и Социално-емоционални умения. Програмата обхваща училища с разнообразен профил и предизвикателства от различни населени места в цялата страна, което ни дава възможност да изследваме още по-добре какво работи и как можем разпространяваме добрите практики до повече училища.

Какво постигнахме досега:  

 • Училищните екипи развиват уменията си за работа в екип и споделят работещи практики с колегите си. А “Заедно в час” ги разпространява, за да бъдат достъпни за всички учители. 
 • Разработваме обучения, методики и инструменти, за да отговорим на реални нужди в образователната система: как да разработваме STEM обучение и как да подкрепяме многоезичните деца в училище. 

Подкрепете ни днес, за да достигнем целта от 50 000 лв.

До достигане на целта:
5000 лв. 10%
Михаил Ненов Директор на ОУ “Александър Георгиев-Коджакафалията” в гр. Бургас, първото новооткрито общинско училище през XXI век. Участник в първия випуск на програма “Училища за пример”.

„Училища за пример“ е изключително ценна програма, защото екипът на „Заедно в час“ споделя цялата си експертиза и помага на училищните общности, от една страна, „да сверят часовниците си“ и да набележат посоки за своето усъвършенстване, а от друга – да общуват с други екипи, които имат различен контекст, и заедно да търсят решения на общите си предизвикателства, като обменят опит и гледни точки.”

  Новини от програма „Училища за пример“

  “Дни на вдъхновението” срещнаха ученици от 4 училища с различни професии

  Кампанията е част от съвместната инициатива на Еконт и Заедно в час “Куриери на бъдеще” и се проведе пилотно в четири училища в Бургас, София, Бохот и Ветрен Ученици от четири училища в България се срещнаха с представители на различни

  Прочетете повече »

  Още 10 дни училищата кандидатстват за безплатната програма “Училища за пример”

  Двугодишната програма подкрепя училищните екипи да подобрят управлението и да модернизират преподаването си с фокус върху успеха на всички ученици Десет дни имат училищата в страната да кандидатстват за програмата за професионално развитие на училищни екипи “Училища за пример” на

  Прочетете повече »

  Различното училище, в което всички деца са равни

  Училище за пример: НУ „Цани Гинчев“, гр. Лясковец Различното училище, в което всички деца са равни. Това изречение обобщава философията на Начално училище „Цани Гинчев“ в град Лясковец. Училището е втори дом за 80 момичета и момчета, които развиват своя

  Прочетете повече »

  Запишете се за бюлетин

  Най-важното от нас директно във Вашата поща