Подарък за пример

Тази година, направете един по-различен подарък - подарете качествено образование на повече деца в България и подкрепете програма “Училища за пример”

дни
часа
минути
секунди

Програма "Училища за пример" в числа

0 +
ДОСТИГНАТИ УЧЕНИЦИ
0 +
ОБУЧЕНИ ЛИДЕРСКИ ЕКИПИ
0
УЧИЛИЩА ПАРТНЬОРИ
0
ОБЛАСТИ В БЪЛГАРИЯ

Вече 11 години обучаваме и подкрепяме учителите и училищата в България да осигуряват качествено образование за всяко дете. Чрез нашите програми развиваме ключови умения и нагласи, които ще подготвят учениците да бъдат активна част от обществото.

Достигнахме до над 60 0000 ученици, но това не е достатъчно. В последните две години, с чести периоди на дистанционно обучение, видяхме как много ученици останаха изключени от образователната система. Натрупаните пропуски са във всяко едно училище, а за да ги преодолеем трябва да действаме заедно, на всяко ниво в образованието – ученици, учители, директори, администрация и министерство. 

Водени тази необходимост, създадохме програма “Училища за пример”. В нея обучаваме цели училищни екипи да развиват лидерските и педагогическите си умения, осигуряваме им менторска подкрепа и споделяне на добри практики в професионална учебна общност.

За малко повече от година имаме 50 училища-партньори, а 450 обучители – директори и учители – участват в обученията. По този начин достигаме до над 24 000 деца в цялата страна. 

Какво постигнахме досега:  

  • Училищните екипи развиват уменията си за работа в екип и споделят работещи практики с колегите си. А “Заедно в час” ги разпространява, за да бъдат достъпни за всички учители. 
  • Разработваме обучения, методики и инструменти, за да отговорим на реални нужди в образователната система: как да разработваме STEM обучение и как да подкрепяме многоезичните деца в училище. 

Това е нашият списък с подаръци за образованието. Подкрепете ни днес, за да осигурим мотивирани и компетентни учители за повече деца

Лидерство в училище

Лидерският екип на всяко училище преминава през двугодишно обучение, за да научи как да развива лидерски умения в екипа и да създава благоприятна среда в училище. Помогнете ни да обучим 201 учители и директори в 48 училища.
5000 лв.

Социално-емоционално учене

По време на обучението, 50 учители от 12 училища в страната развиват умения за ефективно справяне със стрес, управление на емоциите и повишаване на професионалната ефективност, както и конкретни подходи за развиване на социално емоционални умения у учениците.
5000 лв.

STEM в училище

Учителите научават как да създават нагласи у учениците за реализиране в професии, включващи познания по точни науки, научават как да правят връзки между изучаваните науки (математика, природни науки) и да включват технологии, в завладяващи уроци. Помогнете ни да обучим 58 учители в 14 училища да използвам STEM методология в класната стая.
5000 лв.

Езиково подкрепящи училища

Около 20% от първокласниците не говорят български език, а учителите им нямат уменията, за да ги подкрепят. Учителите научават как да използват специални инструменти за диагностика, методи и упражнения, за да помогнат на многоезичните деца в учебния процес. В това обучение работим с 21 учители от 5 училища.
5000 лв.

Компетентности в училище - умения на ХХI век в час

Целта на обучението е да научи 69 учители да поставят ученика в центъра на учебния процес : да разбират какви са неговите умения и как се справя в различни житейски ситуации, как даразвиват тези умения и да проследят напредъка.Това води до повишаване на мотивацията на ученика и неговите резултати в 16 училища в цялата страна.
5000 лв.

Подкрепете ни днес

Подкрепeте създаването на специализирани учебни материали за учениците с различен майчин език от български!2. Попълнете вашите данниЗаедно в час не съхранява информация за вашата дебитна или кредитна карта. Всяко дарение е криптирано и 100% защитено.


При въпроси или нужда от съдействие, свържете се с нас на development@zaednovchas.bg.

Новини от програма "Училища за пример"

Училище за пример: СУ “Екзарх Антим I”, Казанлък

Екип от учители разработват STEM проект, който включва учебно съдържание по различни предмети и привлича интереса на учениците Кой обект от Слънчевата система може да стане наш втори дом? По този въпрос работят ученици от IX и X клас в

Прочетете повече »
учители по време на обучение за проект FIERST

27 са новите “Училища за пример”

27 училища от 18 области и 21 населени места са новите участници във втория випуск на програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”. Програмата е двугодишна и подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за

Прочетете повече »

Една седмица имат училищата да кандидатстват за програма “Училища за пример”

Директорите могат да научат повече за ползите от програмата на 25 март на специално онлайн събитие за въпроси и отговори Седем дни остават до крайния срок за кандидатстване за втория випуск на програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в

Прочетете повече »