Сватби с кауза подкрепиха работата на “Заедно в час” и тази година

През 2021 три млади семейства избраха да „празнуват с кауза” на своите сватбени дни, ето и историите на две от тях:

Симеона и Антони, които предават нататък благодарността за своето образование

Симеона и Антони

Симеона и Антони се познават от 13 години, а от седем са заедно. Решават да отпразнуват любовта си официално” с близките си хора през лятото на 2021 г. Позитивните емоции и надежда след тежката 2020 г. ги вдъхновява да отбележат празника си с кауза.. 

„Искаше ни се да предадем нататък по някакъв начин благодарността си за всички щастливи емоции и решихме да използваме повода и заедно с гостите си да подкрепим някоя кауза, като ги помолим да дарят парите, които иначе биха отделили за букет цветя”, споделя двойката.

„От самото начало знаехме, че изборът ни ще бъде „Заедно в час“, защото познаваме организацията отдавна и високо ценим мисията и постиженията им. Ние двамата имахме късмета да срещнем прекрасни учители и добре знаем колко важна роля играе учителят за бъдещето на учениците си. Знаем колко е трудно, когато в класната стая не можеш да се разбереш с човека пред теб. И колко голяма е разликата в стандарта на образование между различните училища в страната”, допълват Симеона и Антони.

Идеята с благотворителен елемент се приема много позитивно от гостите. Много от тях също познават „Заедно в час“ други международни организации от мрежата Teach For All, а някои от гостите пък на място се научават повече за мисията и работата на организацията.

Александра и Стефан и (не)слуайният избор на кауза

Александра и Стефан са двойка, която подобно на Симеона и Антони също решават да организират сватбата си с дарения за кауза вместо с цветя. Стефан предлага това да е „Заедно в час”, без да знае, че Александра е била доброволец и посланик на организацията  по време на своето следване в университета. 

Много се зарадвах, че той избра точно нея. Винаги съм вярвала, че образованието е ключов фактор за подобряването на качеството на живот в България. Това което ми харесва в Заедно в час” е подхода на преподаване и начина, по който се предава знанието.”, споделя Александра своята емоция от избора точно на тази кауза и допълва:Нашата идея се прие много добре от всичките ни гости! На сватбата получих само 3 букета, което много ме зарадва.”


Пожелаваме на новите семейства да са все така вярващи в доброто бъдеще и позитивни в техния съвместен живот. Благодарим им за подкрепата и за това, че се доверяват на нас в това да създадем България, в която всяко дете има равен достъп до качествено образование.

Ако и вие имате желание да организирате личен празник и да включите в него благотворителна кампания за “Заедно в час”, вижте страницата ни “Празнувай с кауза” или ни пишете на development@zaednovchas.bg, за да ви подкрепим с идеи, материали и насоки.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути