Когато семейният път започва с кауза

Две млади семейства избраха да подкрепят каузата на “Заедно в час” в деня на своята сватба. Научете повече какво ги мотивира и как избраха да “Празнуват с кауза

Елена Калайджиева и нейният съпруг по време на сватбеното им тържество

Сватбата е едно от онези големи специални събития, които отбелязват важен момент за двойката, която сключва брак, но и за всички техни роднини, приятели и гости. Независимо големи, пищни или скромни и в семеен кръг, сватбите все по-често се превръщат и във възможност младоженците да споделят с гостите по-големи идеи. Каузи, които ги обединяват, освен любовта и споделения път.

Сватбите с кауза” са нова тенденция в организирането на сватбени тържествата, която позволява личният празник да даде добавена стойност на обществото и повече хора да подкрепят кауза, в която новата семейна двойка вярва. Така освен празник на любовта, тържествата се превръщат в израз на идеята, че за да бъдем щастливи, трябва да подкрепяме и онези, които са в нужда.

През последната година две млади семейства избраха тяхната сватбена кауза да бъде  “Заедно в час” и подкрепиха участниците в програмата ни с дарения.

Ето историите на младоженците:

“Достъпното за всички и качествено здравеопазване и образование за мен са основни предпоставки за равенство и справедливост в обществото. Тъй като сме част от една общност, знанията и културата на всеки човек оказват влияние върху средата, в която живеем, работим и се развиваме. По тази причина ни касае не само образованието, което получаваме, но и това, което получават нашите връстници. Всеки заслужава равен старт в живота и това не би трябвало да зависи от доходите на родителите. С една дума – каузи като тази на “Заедно в час” са най-добрата инвестиция, която можем да направим за бъдещето на нас, нашите деца и нашата общност”, споделя Елена Калайджиева за мотивацията тя и нейният съпруг да подкрепят “Заедно в час” в своя сватбен ден.

През 2018 г., докато планират своето тържество, те решават да насърчат гостите да им направят подарък и като дарят избрана сума за организацията. По думите на Елена гостите реагират много положително и са щастливи от възможността да имат принос към една от каузите, която е важна за новото семейство.

Кристина и Мартин Николови по време на тяхната сватба

През 2018 г. втората двойка, която избра да подкрепи каузата на “Заедно в час” по време на своя сватбен ден, не беше напълно непозната за общността на организацията.

Кристина Николова е възпитаник на програмата на “Заедно в час” от випуск 2013-2015 г. А след това продължава мисията за осигуряване на равен достъп до качествено образование на всяко дете като един от създателите на Академия НИКЕ, организация за качествени обучения на учители и директори, които от своя страна да подкрепят учениците по най-пълноценния начин. Кристина и нейният съпруг Мартин очакват, че по традиция на сватбата ще получат много цветя и букети от гостите, но им се иска вложените средства в тях да не увяхнат за няколко дни.

Затова те решават още в поканите да предложат на своите гости да направят дарение за “Заедно в час”  вместо сумата, която биха отделили за букети или цветя.

“Още преди повече от 6 години с приемането на офертата да стана участник в програмата на “Заедно в час” аз избрах да застана зад тази кауза. Затова и когато майка ми предложи да вкараме благотворителен елемент в тържеството и идеята да заменим букетите с дарения, веднага знаех коя ще е нашата кауза. Като възпитаник на програмата, който продължава да работи директно в сферата на образованието, знам колко ценно беше това преживяване за мен и колко е важно повече и различни хора да виждат смисъл да подкрепят по-доброто образование в страната по един или друг начин”, разказва Кристина за своята мотивация да подкрепи “Заедно в час”.

Ако тези истории са ви вдъхновили, ще се радваме да научите повече как и вие може да подкрепите успеха на всяко дете и работата на участниците в програмата на “Заедно в час” за по-качествено образование. Научете повече тук.


Научете също как да подкрепите “Заедно в час” с предизвикателство с кауза или с празник с кауза.

Прочетете още как Мариета подкрепи “Заедно в час” за своя рожден ден с бизнес казуси, а Явор и Моника направиха велопътешествия с дарения.

Ако имате свои идеи как да ни подкрепите, споделете ни ги на development@zaednovchas.bg и ще ви помогнем да ги осъществите по най-добрия начин.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути