Заедно в час участва в международния проект “Умения за XXI век”

teach for skillsОт тази учебна година Заедно в час представлява България в международния проект на Еразъм + “Умения за XXI век”. Проектът включва учители и техните ученици от партньорски училища от мрежата Teach For All в Европа. Другите държави-партьори са Латвия (домакин), Естония и Испания. От наша страна участват 11 учители, които в момента преподават за първа година по програма Заедно в час.

Главната цел на проекта Erasmus+ 21st Cеntury Skills е да развива набор от знания, умения и нагласи, нужни на учениците на XXI век  чрез международно сътрудничество в образованието и споделяне на добри практики. В основата е застъпенот проектно учене, а темите на отделните проекти са свързани с работа в екип, критично мислене, инициативност, увереност и др.

Учителите от четирите европейски държави ще прилагат практики на преподаване на компетециите на 21 век в класните си стаи чрез транснационално дигитално сътрудничесвто. Те ще ангажират ученците си в онлайн проекти и всеки един учител ще участва в един международен обмен в друга държава-парньор. По време на текущата работа на проекта учителите залагат групови цели за работа с учениците, планират изпълнението им и рефлектират върху резултатите. Освен това те събират опита си в дигитален материал, който ще бъде споделен с учители от местната и международната общност.

logo Erasmus+Финалният резултат ще бъде структуриран под формата на публикация в международната образователна платформа Twinspace.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути