Над 350 души се включиха в състезанието по бягане The Big Tech Run и подкрепиха учителите по програма Заедно в час

15134775_1584829114876762_2560048592446596877_nПовече от 350 души се включиха във финалното състезание на шампионата TechRun League – The Big Tech Run на 20 ноември, неделя, в Sofia Tech Park. Освен силните спортни емоции за участниците, състезанието успя да набере дарение на стойност 2000 лв. в подкрепа на учители по програмата Заедно в час. 25% от събраните регистрационни такси на всички участници в The Big Tech Run бяха дарени именно за каузата на събитието. Инициативата за шампионата по бягане за хората, ангажирани в технологичната и финансовата сфери в България, е на нашите верни съмишленици от Questers и Спортен клуб “Бегач”.

Финалното състезание имаше две дистанции –  5 и 10 км, като участниците можеха да участват индивидуално или отборно. Първо място в отборното класиране зае отборът на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. В индивидуалното първи при жените са Ася Кременлиева (5 км) и Елена Димитрова (10 км), а при мъжете Мартин Недялков (5 км) и Методи Георгиев (10 км). Пълните резултати може да видите на сайта techrun.bg.

Снимки от събитието може да разгледате на фейсбук страницата на Спортен клуб “Бегач” ТУК.

Искрено благодарим на организаторите и всички участници за ангажираността и подкрепата за каузата на Заедно в час за осигуряване на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България.

НАУЧЕТЕ КАК ОЩЕ МОЖЕ И ВИЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ РАБОТАТА НА УЧИТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМА ЗАЕДНО В ЧАС ТУК.

* Снимка: Илиян Ружин/Спортен клуб “Бегач”

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.