Трима наши учители ще прадставят България на международен семинар в Тенерифe

Елена Статева, Стефан Лазаров и Никол Истилянова спечелиха правото да участват в международен обучителен семинар по метода форум-театър.

Проектът се казва „Unmask the Theatre“ и ще се проведе в Тенерифе, Испания, в периода 25 октомври – 2 ноември 2014г. В него ще вземат участие 24 професионалисти и доброволци, активно работещи с деца в неравностойно положение от осем европейски държави: Испания, Португалия, Италия, Швеция, Естония, Румъния, Македония и България.

Основната цел на проекта е да запознае участниците с нови методи за работа с младежи в неравностойно положение. Те ще се научат, как да използват театралните техники и форум-театъра, в частност, за да насърчат младежите да вземат активно участие в живота на тяхната общност и да ги запознаят с идеи като активно гражданство, социално включване, толерантност и анти-дискриминация.

Организаторите споделят варата, че след проекта, участниците ще се завърнат още по-мотивирани и силно решени да работят за промяна в своите страни,  да подобрят възможностите на младежите, с които работят, и да ги стимулират да вземат активна позиция, в общността, в която живеят.

Очакваме с нетърпение  Елена, Стефан и Никол да се завърнат и да споделят наученото в нашата общност, с колегите си в училище и да видим, как прилагат новите методи в работата си с ученици.

Екипът на Заедно в час благодари на организаторите от Асоциация  P.O.D., Румъния  за предоставената възможност.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на програма Еразъм + на Европейската комисия.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.