В класната стая учителят е лидер, мениджър и приятел на децата

Цветомира Антонов655-402-cvetomira-antonova-i-ucheniciа е една от алумните на програмата на Заедно в час. Вижте какво споделя тя за преживяното и удовлетворена ли е от постигнатите резултати.

Кои са успехите по време на участието ти в програмата, с които се гордееш най-много?

– Сред успехите от работата, с които лично се гордея, мога да споделя за собствената си трансформация от учител по история в успешен учител по музика. Оказа се, че музиката е най-прекият път към сърцата на нашите ученици и че този учебен предмет крие неподозирани възможности за развиване на обща историческа култура и приобщаване към културните кодове на човечеството. В регион, където традиционно властва чалгата с нейните локални музикални производни, моите ученици организираха оперен концерт с участието на оперните певци Лилия Кехайова и Светослав Цанков. Учениците направиха рекламната стратегия за популяризиране в селото на концерта, приготвиха кетъринг за антракта, разпределиха си ролите на водещи, охранители, касиери и разбира се въодушевена публика. Въведоха и дрескод – вечерно облекло и всички момичета бяха облечени с дълги, вечерни рокли като принцеси. Емоцията и разтърсващото влияние на преживянето от този концерт бяха незабравими!

Цялото интервю можете да прочетете ТУК.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути