Участници в програмата на “Заедно в час” ще работят с ментори от различни сфери и тази година

От началото на втория учебен срок 23-ма учители от програмата на “Заедно в час” работят с ментори от различни сфери – образование, бизнес, предприемачество, неправителствен сектор и др. Те им помагат през споделяне на опит и менторство да развият допълнително свои проекти, които реализират през втората си година на преподаване, да надградят своите умения и знания в дадена сфера или да дефинират по-ясно какво биха искали да се занимават в дългосрочен план.

Менторите, с които работят учителите, са изявени професионалисти в своите сфери, верни съмишленици на “Заедно в час”, а част от тях са и възпитаници на програмата. Сред менторите тази година са училищните директори Асен Александров, Юрий Анждекарски и Антоанета Календерова, Рада Йосифова от Райфайзенбанк, Ива Бонева и Латинка Дучева от Центъра за приобщаващо образование, професионалният коуч Зорница Стефанова, специалистите по Монтесори и Валдорф педагогика Десислава Стоева и Генадий Матвеев и др. Възпитаниците на програмата от предишни випуски, които са ментори тази година, са четирима – Стефан Лазаров, Цветомира Антонова, Даниела Иванова и Екатерина Граменова. За първа година ментори в програмата ще имат не само настоящи учители втора година, но и двама възпитаници на “Заедно в час”.

Менторите и техните учители ще работят заедно до края на учебната година. Опитът обаче показва, че много от двойките продължават активно да комуникират и да си сътрудничат и след този период.

Съвместната работа на учители с ментори е част от програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час” още от създаването на организацията. През нея участниците имат възможност да черпят от опита и знанията на опитни професионалисти от различни сфери, които са верни съмишленици и на мисията за равен достъп до качествено образование за всяко дете. От своя страна менторите също се запознават много по-пряко с работата на участниците в програмата. През годините в менторската програма като ментори на учители са участвали повече от 150 съмишленици на организацията.


Повече за програмата на “Заедно в час” за професионално и лидерско развитие може да научите тук.

Научете как самите вие може да станете част от програмата тук.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути