Ученички могат да станат “Посланик за един ден” до 15 януари

Момичета от 15 до 19 години могат да се включат в инициативата „Посланик за един ден“ за втора поредна година

Момичета от цяла България имат възможност да изживеят един ден в обувките на посланик и да научат какво е да работиш за обществено значими каузи с второто издание на “Посланик за един ден”. Инициативата се организира от дами-посланици на различни държави и неправителствени организации в България, които се обединяват по повод Международния ден на жената 8-и март.

“Заедно в час” е една от избраните неправителствени организации, които се включват в инициативата като партньор.

За да участват, момичетата трябва да напишат есе на тема “Как бихте използвали силата си като личност и влиянието си като посланик за един ден, за да постигнете положителна промяна в обществото?” и да попълнят регистрационната форма тук. Крайният срок за кандидатстване е 15 януари.

“Целта ни е да окуражим момичетата да изразят своите възгледи по социални въпроси, които засягат всички нас и да черпят вдъхновение от лидери, представители на гражданското общество, които правят точно това”, споделят за “Посланик за един ден” от Британското посолство, които са инициатори на конкурса.

Успешните кандидатки и резултатите от конкурса ще бъдат обявени до края на януари на инстаграм профила на Британското посолство. Избраните момичета ще работят редом с дама посланик на 7 март 2019 г. в София. Победителките ще могат да се срещнат с представителки на неправителствени организации, за да научат повече за каузите им чрез посещения в съответната организация (през февруари 2019) или да участват в проекти заедно с техния посланик-патрон.

Британско посолство София ще покрие разходите за пътуване на успешните кандидатки, както и всички разходи, свързани със събитието на 7 март 2019 г.

Повече за инициативата може да научите тук.

 

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.