Ученици от Козлодуй и Нови Искър бяха юристи за ден в кантората на Kinstellar

Трима ученици от партньорските училища на “Заедно в час” СУ “Христо Ботев” в гр. Козлодуй и 170 СУ “Васил Левски” в гр. Нови Искър сбъднаха една от своите мечти и прекараха един работен ден като юристи заедно с екипа на международната адвокатска кантора Kinstellar в София.

На 15 юни гимназистите Пепи, Теди и Елеонора бяха специални гости на адвокатите в офиса им в столицата. Посещението им даде възможност да се потопят в динамичното ежедневие на професията. Те научиха също повече за отговорностите на адвокатите и какви умения са нужни, за да бъдат успешни, ако изберат да се развиват в тази кариерна пътека.

Посещението на учениците беше организирано по инициатива на екипа на кантората, които са дългогодишни съмишленици на “Заедно в час”. Те подкрепят мисията на организацията по различни начини – посещение на ролеви модели, правна подкрепа за организацията, менторство, финансова подкрепа и др. Тримата ученици бяха избрани да посетят офиса на Kinstellar след специален процес на подбор. В него трябваше да споделят своята мотивация защо искат да посетят адвокатската кантора и какво най-много искат да научат от юристите.

По време на целодневното гостуване учениците имаха кратката разходка в офиса и запознанството с работата на всеки член от екипа на Kinstellar.

“Намерете това, което ви харесва и работете за него всеки ден”, насърчи учениците Георги Георгиев, младши юрист в кантората. Той също е възпитаник на същото училище в Козлодуй, в което учат Пепи и Теди. “Важно да не се отказваш, когато нещата са трудни и да работиш усърдно за това, което искаш, въпреки препятствията”, сподели още Георги. С представяния пред учениците сходни послания се включиха и неговите колеги Деница Кузева, Ваня Евтимова и Лилия Стойкова.

Естествено разговорът премина и към важната тема за това какви умения е необходимо да развиват, за да бъдат успешни. Те обсъдиха не само какво прави юристите професионалисти, но и отговорни граждани и активни млади хора. Сред акцентите, на които адвокатите наблегнаха, са уменията за работа в екип, управление на времето, ефективна комуникация, развиване на вътрешна мотивация и нагласа за постоянно учене.

Срещата с учениците насочи и към темата какво означава да бъдеш адвокат, колко важно е удовлетворението от свършената работа и силата на думата “Благодаря”.

Вижте снимки от посещението на учениците в кантората на Kinstellar тук:

Подкрепете и вие повече деца да реализират пълния си потенциал и да имат равен достъп до качествено образование, вижте възможностите за подкрепа на работата на “Заедно в час” тук или пишете на имейл development@zaednovchas.bg

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути