Ученици от СУ “Отец Паисий” в Самоков организират конференция за кариерно ориентиране на 28 април

На 28-ми април (събота) от 10 до 14 часа в конферентната зала на хотел “Арена Самоков” ще се състои конференцията “Заедно за образованието”. Тя е организирано изцяло от ученици на СУ “Отец Паисий” и цели да запознае младежите с разнообразните възможности за продължаване на образованието им и кариерния им път след училище.

Събитието е насочено както към гимназистите, на които им предстои да вземат решение за развитието си след завършване на училище, така и към техните семейства и учители, които ги подкрепят и консултират.

Участие в конференцията ще вземат представители на компании като “Кока-Кола ХБК” и “Софарма”, които ще обърнат внимание на начините за успешна съвместна работа между бизнеса и образованието. Специална част от конференцията ще бъде отделена на сесия за въпроси от учениците към представители на различни университети.

Организатори на събитието са учениците от гимназиален етап на Александър Марковски, учител по програма “Заедно в час” в СУ “Отец Паисий”. Александър преподава английски език в училището от септември 2017 г.

Тази събота (21 април) за трета поредна година ще се проведе състезание по математика в Професионалната гимназия по туризъм в Самоков. Основната му е цел е даде шанс на ученици с по-ниски постижения по предмета да погледнат на него по забавен начин и да преодолеят страха си от решаването на задачи. В турнира ще вземат участие 210 ученика между 1-ви и 11-ти клас от различни области на България. Състезанието се организира от възпитаника на програма “Заедно в час” Генади Генов и неговите ученици в професионалната гимназия и е подкрепено от Община Самоков и проекта “Твоя час”.

 

“Заедно в час” си партнира с училища в Самоков от 2011 г., като през класните им стаи са минали 12 учители от програмата на организацията.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути