Учители по програма “Заедно в час” от различни региони на страната бяха отличени за 24 май

Галя Георгиева от с. Ясеновец при награждаването от кмета на Разград.

Десет учители по програма “Заедно в час” от различни региони на страната бяха отличени за своята работа по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

В Пловдив началните учители Даниела Донева от ОУ “Пенчо Славейков” и Стоянка Йорданова от ОУ “Гео Милев” получиха престижното национално отличие “Неофит Рилски”, което се връчва за цялостна професионална работа и принос в развитието на просветното дело в България от Министерство на образованието и науката. Двете получиха наградите си от началника на РУО Пловдив Иванка Киркова. Само преди седмица Стоянка и Даниела, които са учители втора година по програма “Заедно в час”, бяха отличени и като носители на специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители (СБУ) в категория “Млад учител” в годишния конкурс “Учител на годината” на СБУ.

В област Разград Галя Георгиева, учител в целодневна форма на обучение в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, с. Ясеновец, получи наградата “Учител на годината” – 2018 лично от кмета на община Разград – д-р Валентин Василев. Грамотата на Галя, която също завършва своята втора година като участник в програма “Заедно в час”, е за принос в развитието на българското образование и е свързана с работата й за възстановяване на училищната библиотека, набирането на нови книги с широка дарителска кампания и дипломната й работа на тема “Езиково и комуникативно-речево развитие на деца-билингви в смесена група 8-9 годишни”.

С почетна грамота от РУО Разград беше награден и Евгений Лазаров, преподавател по биология за първа година в СУ “Христо Ботев”, гр. Кубрат, за подготовката на ученик с отлично представяне на областния кръг на олимпиадата по астрономия.

Награждаването на Александър Симов от кмета на гр. Лом.

В северозападните области Враца и Монтана бяха отличени също учителят по физическо възпитание и спорт Александър Симов, който преподава в ПГСС “Дунавска земя” в с. Ковачица, обл. Лом, и преподавателите Боян Кацаров (английски език), Румен Божилов и Диана Банкова (целодневна форма на обучение) от СУ “Христо Ботев”, Козлодуй. Всички те са учители първа година в програма “Заедно в час”.

Александър беше награден от кмета на гр. Лом Пенка Пенкова с отличие за принос в образованието през 2017/2018 г в община Лом.

Румен Божилов, Боян Кацаров и Диана Банкова са сред отличените млади учители на Община Козлодуй, като Боян получи и специална награда за екипна работа учител-ученик за насърчаване на учениците за участие в състезания и изяви на английски език.

Учениците на Светлана Николова – отборът на Орешенските матемагьосници

За втора поредна година преподаватели от програма “Заедно в час” в община Козлодуй получават отличие за своята работа, като през миналата година поздравления и благодарности получиха Янко Морунов и Невяна Теодосиева.

В област Ловеч учителката по математика Светлана Николова от ОУ “Васил Левски”, с. Орешене, получи грамота за високопрофесионална дейност в сферата на средното образование от РУО Ловеч. Светлана беше отличена за усилената си работата през последните две години в училището и постиженията си с “Орешенските матемагьосници”, организирането и участието в иновативни формати на математически състезания в региона и страната.

В Средногорието – един от първите региони, в които преподават участници от програма “Заедно в час”, с отличието “Учител на годината” за 2018 г. на община Пирдоп беше удостоена Габриела Йорданова, преподавател по английски език в Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии „Н. Димов”. Тя получи своята награда от кмета на общината Ангел Геров.

По случай 24 май в цялата страна бяха отличени още директори и членове на учителски екипи на училища партньори на “Заедно в час” и съмишленици на организацията. Поздравяваме ги за отдадената работа и силната мотивация да продължават да работят за успеха на всяко дете!

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.