Учители, училища и директори бяха отличени за 24 май

За поредна година общността и партньорите на “Заедно в час” получават признание за приноса си към българското образование

Отличените от ОУ “Гео Милев” в Пловдив

По традиция и тази година около 24 май и празника на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура бяха отличени учители, директори и цели училища за приноса си към развитието на българското образование. В този текст събираме отличените колеги и партньори, които поздравяваме за силния дух, неуморния труд и всеотдайност за успеха на учениците. 

Национални отличия:

 • ОУ “Гео Милев” в Пловдив получи три отличия в конкурса на Синдиката на българските учители “Учител на годината”. Сред отличените е и Стоянка Йорданова, възпитаник на програма “Нов път в преподаването” (випуск 2016-2018), която в момента е зам.-директор на училището.

Регионални отличия:

Пловдив

 • Награда за цялостна професионална дейност бе присъдена на директора на СУ „Любен Каравелов“ Славка Щерева от РУО Пловдив. Училището е партньор на “Заедно в час” от 2017 г.
 • Отличие от РУО Пловдив получи и Красимира Благоева, директор на ОУ „Васил Левски“ в село Караджово, дългогодишен партньор на “Заедно в час”, с които работим от 2013 г.

София

 • Отличие “Неофит Рилски” получи Пламен Маргаритов, възпитаник на програма “Нов път в преподаването”(випуск 2017-2019), сега учител в ЧСУ “Цар Симеон Велики”.
 • 106 ОУ “Григорий Цамблак” и директорката г-жа Ирена Милева-Цукева бяха отличени от Столична община за постигнати високи резултати в областта на училищното образование.

Плевен

 • Отличие “Неофит Рилски” получи г-жа Теменужка Христова, директор на Основно училище „Антон Страшимиров“ с. Бохот.
 • Екипна грамота от РУО Плевен за колектива на ОУ „Антон Страшимиров“ с. Бохот за представени добри практики в регионална онлайн инициатива

Разград

 • Община Разград награди г-жа Милена Орешкова, директор на партньорското ОУ “Иван Сергеевич Тургенев” в гр. Разград за високи постижения в професионалната сфера, изграждане на позитивна творческа среда и граждански принос за развитието на системата на образование.

Училищни награди:

 • ОУ “Генерал Карцов” в с. Христо Даново

Таня Дончева, участник в програма “Нов път в преподаването”, която е за първа година учител по английски в ОУ “Генерал Карцов” в с. Христо Даново, получи отличието “Учител на годината за прогимназиален етап” с изключително отговорното си професионално поведение. С отличието “Учител на годината в начален етап” беше отличена и Ванеса Иванова, възпитаник на “Нов път в преподаването”, която продължва да преподава в училището от 2017 г.

 •  27. СУ „Акад. Георги Караславов“ 

Василена Динчева, учител първа година в  27. СУ „Акад. Георги Караславов“ получи грамота за иновативно преподаване в електронна и присъствена среда през учебната 2020/2021 г.

 • ОУ „Христо Ботев” с. Гложене

Деница Ангелова, участник втора година в програма “Нов път в преподаването” и учител ГЦОУД беше отличена от своите колеги за създаването на училищна библиотека.

Ето и малка галерия с част от отличията:

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути