Успешно завърши вторият випуск от учители на Заедно в час

IMG_5031Вторият випуск от 24 учители завърши участието си по програмата Заедно в час, което бе отбелязано на 28 юни с церемония по присъединяване към алумни общността на организацията. След две години усилена работа в крайно нуждаещи се училища и общности, те успешно извървяха първите стъпки към утвърждаването си като обществени лидери и агенти на промяната. Този път е дълъг и нелек, но екипът и съмишлениците на Заедно в час ще продължи да ги подкрепя и насърчава занапред.

По време на церемонията учителите споделиха, че промените в образователната система са възможни и в края на двете години те се чувстват още по-вдъхновени и мотивирани да работят за тяхното постигане. Учителите определят тези две години като период на лично израстване и трансформация най-вече заради тяхната водеща роля в променените нагласи на техните ученици към образованието и живота.

Близо една трета от новия випуск алумни ще останат да преподават в училище и една трета ще продължат да се занимават в сферата на образованието (социални проекти, държавна администрация и др.). Част от алумните ни продължават своето обучение в престижни магистърски програми в чужбина. Четирима от завършилия випуск учители влизат в ролята на координатори на сегашните учители – Велизар Стефанов, Ренета Богданова, Мирена Петрова, Жаклин Мисирян, с което се надяват, че ще допринесат още много деца да намерят себе си и да изберат най-правилния път за развитие.

На церемонията присъстваха сегашни и бъдещи учители по програмата, техни ментори, съмишленици, донори и партньори на фондацията. Сред гостите, които отправиха специални поздравления към завършилите учители бяха Иван Кръстев, заместник-министър на образованието и науката, Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация „Америка за България”, Ираван Хира, генерален директор на HP България, Мария Сандева, директор на 202 ОУ в с. Пасарел, и Теодора Зарева, учител от първия випуск на Заедно в час и управител на Фондация „Мечти в действие“.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути