Възпитаници на “Заедно в час” спечелиха стипендии за престижната програма “ПУЛСът на коучинга”

Ренета Богданова
Олга Нинова-Траянова

Възпитаниците на програма “Заедно в час” Ренета Богданова и Олга Нинова-Траянова спечелиха пълни стипендии за обучение в първата програма за коучинг умения за напреднали на български език  “ПУЛСът на коучинга” на Mentor Coaches.

Във всяка група на коучинг обучението Mentor Coaches осигуряват по една пълна стипендия за специалист в образованието или социалната сфера, която включва пълния обучителен курс от 4 стъпки на „ПУЛСът на Коучинга“ и е на стойност 3460 EUR.

Стипендиите са изключителна възможност за Олга и Ренета да надградят знанията и уменията си в сферата на коучинга и да ги използват в своята ежедневна работа в сферата на образованието.

Двете са възпитаници на “Заедно в час” съответно от първия и втория випуск на програмата за професионално и лидерско развитие. След двете години като учители двете продължават да се развиват и да работят в образователната сфера. В момента Ренета е мениджър “Учителска подкрепа” във фондация “Заедно в час”, а Олга ръководи образователните програми на “Инистут за прогресивно образование”.

Олга и Ренета впечатляват екипа на Mentor Coaches със силната си мотивация да разпространяват и използват наученото по време на обучението, за да подкрепят положителните промени в българското образование и успеха на учениците.

„ПУЛСът на Коучинга“ е сертификационно коучинг обучение, акредитирано от Международната Коуч Федерация (ICF) и основано на 11те Ключови Коучинг Компетенции, дефинирани от ICF. То включва онлайн обучение на живо, в групи от 10-12 души; 4 Стъпки (модула) с обща продължителност 130 часа, разпределени в 10 – 11 месеца, сред които обучение, работа с индивидуален коуч,  менторство, групови практики за споделяне и дискусии и редица допълнителни ресурси и възможности за практика.
Повече за програмите на Mentor Coaches може да научите тук.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути