С велосипед за по-качествено образование в България

velosiped za po-kachestveno obrazovanie v balgaria (4) (1)

През септември двама българи с едно и също име се предизвикват с велосипед, няколко хиляди километра и обща кауза

В началото на септември 2019 г. от две европейски столици (Лондон и Рейкявик) двама българи с името Явор ще се качат на своите велосипеди, не за да стигнат до работа, а за да се предизвикат с кауза и да подкрепят мисията на “Заедно в час”. 

Явор Атанасов и Явор Данаилов се впускат във вълнуващото приключение да изпитат своята издържливост, докато събират дарения и подкрепа за работата на “Заедно в час” и равния достъп до качествено образование на всяко дете. Силната мотивацията и предварителната подготовка са техните основни оръжия в обиколката на Исландия и преминаването на почти цяла Европа с колело, но успехът на тяхното предизвикателство зависи от хората, които ще ги подкрепят. Научете повече и ги подкрепете сега!

Явор Атанасов – 1400 км с упоритостта на исландски вятър срещу образователното неравенство

yavor atanasov islandia blagotvoritelna obikolka na islandia
Явор Атанасов, който ще направи благотворителна обиколка на Исландия

За Явор Атанасов сме ви разказвали още през 2017 г., когато осъществи успешно едно от първите предизвикателства с кауза за “Заедно в час” през вдъхновяващо соло велопътешествие от Лондон до Барселона. Две години по-късно, през които не спираше да подкрепя организацията по разнообразни начини – менторство на ученици, участие в събития, контакти и много полезни идеи, Явор се качва отново на колелото с каузата на “Заедно в час”. Този път велосипедът ще го поведе на екстремна обиколка на ветровитата Исландия, а фокус на дарителската му кампания е проектът за разработване на учебни материали за допълнителна езикова подкрепа за деца с различен майчин език от българския. 

“Исландия е драстично близо до ръба на способностите ми, но гъделичка упорството ми, спира дъха ми и имам няколко мили приятели, които не съм виждал от известно време”, споделя Явор част от причините да избере Исландия. Шегува се, че за тренировките много добре му помага дъждовното време на Лондон. Посвещаването на тази обиколка на мисията на “Заедно в час” пък е е логично продължение на дългогодишната му подкрепа за организацията. 

Подкрепете Явор с дарение тук.

Важно! Вашите дарения в дарителска кампания на Явор ще бъдат и автоматично удвоени от Европейската банка за възстановяване и развитие, като част от по-големия дарителски проект “Български като втори език”.

Следете в реално време велоприключения на Явор в Исландия в неговия туитър профил тук.

Явор Данаилов – 3000 км до родното Севлиево и успеха на всяко дете

Yavor Danailov - ot london do sevlievo za zaedno v chas
Явор Данаилов, който ще измине благотворително разстоянието от Лондон до Севлиево

Явор Данаилов е вторият Явор, който посрещаме в нашата общност от съмишленици и приключенци с кауза. Явор се вдъхновява от историята на Явор Атанасов миналата година по време на кариерното изложение BG Career Fair в Лондон. Тогава екипът на “Заедно в час” и Явор Атанасов разказаха за възможността през лични предизвикателства хората да подкрепят мисията на организацията

Почти година по-късно Явор Данаилов взема решението да измине над 3000 км. до родния си град Севлиево и да посвети своето първо самостоятелно и толкова дълго велопътешествие на “Заедно в час”.

“Доброто образование променя изцяло перспективата за живота. Напуснах родното си Севлиево през 2008 г., следвайки тази различна перспектива. За мен доброто образование разкри истински вълнуващ житейски път през висше образование в Охайо, САЩ, работа във финансовия сектор в Ню Йорк и успешна кариера като адвокат в Лондон. Осъзнавам, че много деца, които растат в бедни общности в България, нямат шанса да поемат вдъхновяващото пътуване, което образованието предлага. Тази несправедлива реалност и страстта ми към колоезденето ме провокираха да предприема това много лично пътуване обратно към родния ми град”, споделя повече за своята мотивация Явор.

Явор Данаилов може да подкрепите с дарение за “Заедно в час” през платформата  JustGiving, а ежедневието около подготовката за велопътешествието и самото пътуване може да следите в специалната фейсбук група Tour de Europe – London to Sevlievo.


Повече за това как и вие може да се предизвикате с кауза “Заедно в час” и какви предизвикателства вече осъществиха нашите съмишленици, научете тук

Ако имате допълнителни идеи и искате да подкрепите усилията ни за осигуряване достъп до качествено образование, свържете се с нашия екип на development@zaednovchas.bg.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути