За да станеш учител, трябва да бъдеш смел и да вярваш в това, което правиш

ВеселаVesi Zv е възпитателка в една от трите занимални на ОУ „Любен Каравелов”, с. Златна Панега. Тя е завършила паралелка по „Икономика и мениджмънт” в професионална гимназия в гр. Видин, както и бакалавър по „Финанси” в Стопанската академия „Д. А. Ценов”, гр. Свищов. По време на следването си активно е участвала в различни инициативи на младежката студентска организация AIESEC, с което е развила истински нюх за създаване и участие в проекти и за доброволческа дейност. В съответствие със звучното си име Весела е лъчезарна, борбена и изпълнена с ентусиазъм и енергия, които иска да посвети на другите. За нея предоставянето на възможност за качествено образование, още от ранна възраст, е повече от лична кауза. Тя вярва, че именно това е един от най-важните начини, по които можем да оставим своя принос и следа.

– Сега живееш в Златна Панега и преподаваш в местното ОУ „Любен Каравелов”. Разкажи ни малко за адаптацията си към живота на село.

Весела: Селото, в което живея, не е много голямо – около 900 души. Това, което ме грабна още от първия ден, беше самата общност, която е сплотена и си сътрудничи постоянно. Училището е в непрекъсната комуникация с читалището, кметството и местния бизнес. Също така читалището организира регулярни събития за сплотяване на хората.
Това всъщност много ми помогна да преодолея основното предизвикателство, с което се сблъсках – това да стана част от общност, която вече е изградила своите навици и традиции. Основна роля в моя случай изиграха колегите в училище, които ме приеха много добре, и благодарение на които бързо се почувствах част от колектива.

Цялото интервю можете да прочетете ТУК.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути