Видео история: Богдана Денчева и учениците в Стара Загора

Богдана Денчева (випуск 2015-2017) е учител по английски език две години в СУ “Христо Смиренски” в гр. Стара Загора, а част от нейната история в това страхотно видео разказват нашите партньори от Be Good – BG.

Богдана споделя за своето решение да стане учител по програмата:

Да съм учител е страхотна привилегия и отговорност! И е втори шанс за моето професионално развитие. Дава ми усещане за вечност, защото правя нещо, което ще ме надживее. Да си учител е да се чувстваш едновременно разбран и неразбран в различни части от деня, часа и секундата. За мен това е съзнателен избор, който с времето може да се превърне и в призвание, когато станеш истински добър в преподаването. Аз вярвам, че човек, който може да чете, никога няма да е беден и злощастен, затова исках да вдъхновя децата да открият света на книгата.

Една от причините, които подсъзнателно са ме довели до педагогическата работа, е въпросът как се създава общност. За съжаление учителската професия се случва все още на затворени врати. През двете години това, което ми даваше сили, са успешните и иновативни примери на класните стаи на мои колеги. Искам да работя в отворена класна стая, защото, ако нямаше хора, които да ме бяха пуснали да се уча в техните, нямаше да съм тук в момента.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути