Видео истории: 7 клас и Жаклин Мисирян

202 ОУ „Христо Ботев” в село Пасарел е защитено училище, което се намира на 30 км. от София. В него се обучават  58 деца. 7-ми клас е съставен само от осем ученици, които вече за втора година работят с Жаклин Мисирян по предметите от област Природни науки (Физика, Химия и Биология). Жаклин е участник в програмата на “Заедно в час” от 2012 г. Със седми клас работят с високи нива на взискателност и използват в работата си аналитично мислене, поставяне на хипотези и извличане на заключения от практически химични опити. Учениците опознават химичните елементи и реакции чрез експерименти, което им помага да разберат сами как работят. Жаклин и нейните ученици имат високи изисквания към своята работа, което им помага и ги мотивира да научават все повече и повече. В часовете по химия и физика учениците развиват вярата в собствените си възможности, учат се колко е важно да не се отказват и събират увереност да кандидатстват в профилирани гимназии след седми клас.

Във видео историята вижте кадри от час по химия, в който учениците извършват химични опити и създават задачи за националното външно оценяване (НВО), като използват изводите от направените експерименти:

 

 

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути