Видео истории: 8 клас с Цвети Антонова и Вили Тасева

Учениците от осми клас на ОУ „Неофит Рилски”, село Дерманци, остават в училището, за да завършат основното си образование. В началото на учебната 2013-2014 година Цветомира Антонова става техен класен ръководител и учител по история, география, музика и изобразително изкуство, а Виолета – техен учител по български език и литература. Двете учителки са участници в програмата за професионално и лидерско развитие на програма “Заедно в час”.

Те работят заедно, за да помогнат на учениците да повярват в себе си. Дават им възможност да поемат отговорности в извънкласни дейности, да организират дни на толерантността и да виждат прогреса си в часовете. В рамките на учебната година класът развива своите нагласи за учене и започва да работи заедно. От група ученици, проявяващи агресия един към друг, класът се превръща в отбор, който постига значителен напредък. Във видео историята можете да видите кадри от час по география, в който учениците се разделят на отбори, за да сравнят две природни области и кадри от час по български език и литература, в който учениците четат и оценяват свои есета.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.