Видео истории: Влез в час с “Училищни чудеса”

“Училищни чудеса” е инициатива на учители и възпитаници на програма “Заедно в час” в региона на област Ловеч. “Чудесата” започват през 2013 година първо като поредица от междуучилищни събития за учениците в училищата партньори на програмата в селата Дерманци, Брестница и Орешене, за да прераснат в дългосрочна програма за ученици – лидери, която обхваща 11 населени места в общините Ябланица, Луковит и Троян.

Повечето от учениците идват от бедни семейства, тежка социална среда и отдалечени населени места. “Училищни чудеса” цели да развие у тях онези умения и нагласи, които да им помогнат да анализират и намират решения на проблеми в своите общности. С помощта на доброволци ментори, целенасочени обучения, разнообразни дейности и подкрепа “Училищни чудеса” насърчава учениците да бъдат началото на промяната, като работят по проекти на местно ниво за промяна на своите населени места и общности.

През годините инициаторите на програмата Александра Иванова, Йоана Славова, Виолета Тасева и Цветомира Антонова от третия випуск на “Заедно в час” намират допълнителни съмишленици в лицето на следващите поколения участници по програмата в региона. Към основния екип на инициативата активно се включват още Деница Москова и Иглика Атанасова от випуск 2015-2017.

“Училищни чудеса” намира силна подкрепа още в лицето на доброволците-ментори на учениците,  много учители, директори на училища и представители на местната власт в населените места, където работят лидерските екипи от ученици.

Програмата е доказателство, че пътят към осигуряване качествено образование за всяко дете минава през споделените разбирания и общата работа с всички заинтересовани страни вътре в общността.

Повече за “Училищни чудеса” вижте във видеото на студентската телевизия Алма Матер за инициативата, което част от поредицата “Влез в час”.


Ако искате да следите развитието на “Училищни чудеса” и да подкрепите работата им, последвайте ги в социалните мрежи фейсбук и инстаграм.

Научете тук как може да подкрепяте дългосрочно работата на “Заедно в час” и по този начин да допринесете за създаването на повече инициативи като “Училищни чудеса”.

Още за кариерното развитие и въздействието на възпитаниците на програмата може да научите тук.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути