“Приемете всички задачи с отворени ръце, може да научите повече от колкото предполагате” Кристияна Стоева

Кристияна Стоева

Кристияна СтоеваВ Заедно в час вярваме, че даваме много на нашите стажанти, но истината e, че те ни дават още повече и за нас е удоволствие да се учим и забавляваме заедно. За това решихме да им се отблагодарим, като ги поставим под свелините на прожектора, чрез серия от кратки интервюта, в които ни разказват за своето преживяване и научени уроци в организацията.

Днес имаме удоволствието да ви представим Кристияна.

Опиши се с едно изречение

Обичам движението, експериментите в кухнята и математически шегички.

Как разбра за стажантската програма на Заедно в час и какво те привлече в нея? 

След като работех със “Заедно в час” по време на последната си година в университета, имах навика често да проверявам сайта за нови събития и новини, където и намерих отворената стажантска позиция – Анализи и иновации в образованието. Това е сфера, която много ме влече професионално, а отделно идеално пасваше на плановете ми за слънчевото лято.

Разкажи малко за екипа, в който стажува? 

Най-приятното нещо за екипа е тяхната мотивация и жажда за добри резултати. Всеки, с когото имах честта да работя от “Заедно в час”, бе сериозен професионалист, с изумителната амбиция да даде най-доброто от себе си за каузата. Това е невероятна работна култура, която мотивира и превръща колегите в съмишленици, а „работата“ в полезно хоби.

Три неща, които научи по време на стажа си

  1. Полезно е да следиш чуждите проекти, за да „крадеш“ идеи за своите.
  2. Работата не е, за да се свърши, а да е полезна за следващия, на който се наложи да използва резултатите.
  3. Задачи, които не са директно свързани с „длъжностната характеристика“ могат да са страхотен начин за почивка и нови знания.
Презентация пред български студенти в чужбина
Презентация пред български студенти в чужбина

Разкажи ни някой готин момент от работата ти при нас

На стаж е също една моя приятелка, с която завършихме във Великобритания. Заемайки се с една задачка, която включва и превод на български, осъзнахме колко се е органичил речника ни на български откъм терминология покрай чуждестранното. Оттогава се заехме с повече такива задачи, за да се осъвършенстваме и ако някой използва чуждица веднага се поправяме и се шегуваме, че имаме нужда от още уроци по български!

С какво се занимаваш в момента?

В момента се развивам в посоката, в която искам кариерата ми да се развие, като изучавам магистратура за Информационни анализи (Data Analytics).

Дай съвет на бъдещите стажанти на “Заедно в час”

Приемете всички задачи с отворени ръце, може да научите повече от колкото предполагате. Дръжте връзка с останалите стажанти и си кооперирайте – така е по-лесно и забавно!

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути