Над 500 партньори на “Америка за България” се включиха във втората среща на общността на фондацията

Над 500 партньори на фондация “Америка за България” от цялата страна се включиха във втората среща на общността на организацията, която се проведе на 23 януари. Сред участниците бяха представители на неправителствения сектор, образователни, културни и медийни организации, социални предприемачи, корпоративни партньори и международни организации. Представители на екипа на фондация Заедно в час, която е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на “Америка за България”, също взеха участие във форума.

“Проблемите на обществото рядко се решават с усилията на един единствен сектор. Необходимо е взаимодействието между правителството, което създава политиките, бизнеса – като двигател на иновациите, енергията и отдадеността на каузите от страна на неправителствения сектор, медиите, които да отразяват честно успехите и провалите, и финансовата подкрепа на благотворителните организации и индивидуалните дарители”, сподели в речта си пред форума Нанси Шилър, президент и главен изпълнителен директор на “Америка за България”. “Както всички знаем, силата на общността е много по-голяма от силата на отделната личност”, допълни тя.

Нанси Шилър, президент и главен изпълнителен директор на “Америка за България”

На събитието бяха представени резултатите от инвестициите на фондацията през 2017 г. – над 17 милиона долара в 62 проекта и инициативи в цялата страна. Така общият размер на средствата, инвестирани от „Америка за България“ от 2009 г. досега, надхвърля 200 милиона долара. С тях за последните 9 години са подкрепени 756 инициативи за развитие на българското образование, изкуство и култура, гражданско общество и демократични институции, културно наследство и туризъм, земеделие и частен сектор, и социална сфера.

Форумът включваше специално организирани работилници, които да помогнат на организациите да развият капацитета си в определени теми. Програмният директор на Заедно в час Траян Траянов сподели в една от тях опита на фондацията в изчистването на нейната “теория на промяната” и по какъв начин една неправителствена организация измерва въздействието от своята работа. Фокус на презентацията му беше процесът, по който Заедно в час е дефинирала краткосрочните и дългосрочните си цели, както и пътят, по който да стигне до тях.

Анжела Деянска и Нели Гачева от екип “Развитие и фондонабиране” в Заедно в час пък споделиха успешни примери за набиране на средства в неправителствения сектор и привличане на съмишленици, които дългосрочно подкрепят каузата на организацията.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.