09 март | 18:30

Webinar: Как да отключим потенциала на всеки ученик - Нагласа за развитие

Учениците ви лесно се отказват от трудните задачи? Страх ги е да правят грешки или не полагат достатъчно усилия в училище и вкъщи?

Този уебинар ще ви даде необходимите инструменти и идеи, за да се справите.

По време на уебинара ще научите

Видовете нагласи

Каква е разликата между нагласата за развитие и фиксираната нагласа? Каква нагласа имат вашите деца и как може да повлияете положително на нея?

Мозъчна пластичност

Какво представлява тя и какво е характерно за учениците? Как може да използваме това свойство на мозъка, за да мотивирте децата си да са успешни?

Практични идеи

Ще научите как да тренирате мозъка като мускул. Как да поощрявате децата и как да окуражите учениците да правят грешки и да не се страхуват от това.

Успехът зависи от настройката на децата

Съвременните изследвания, свързани с мозъка доказват, че той може да се променя през целия ни живот. Тази наука, наречена невропластичност, показва как всяко дете може да влияе на състоянието на мозъка си и да променя невроните пътеки в него. Това променя вярването, че интелектът е фиксиран и доказва, че всеки ученик може да развие уменията и качествата, които са необходими за успеха му.

По време на уебинара ще научите техники и методи за развитието на тази нагласа у всеки ученик. 

Програма и основни акценти

Кои са водещите

Мила Иванова

Старши специалист "Развойна дейност"

Мила Иванова е специалист “Развойна дейност и оценка на въздействието” във фондация “Заедно в час” от 2017 г. През 2012 г. завършва „История на изкуството и бизнес” в Шотландия, а през 2013 се присъединява към третия випуск на програмата на „Заедно в час“. В продължение на две години преподава английски език, предприемачество и маркетинг в Професионална Гимназия по Туризъм, град Самоков. След двете години в програмата продължава да се занимава с лични образователни проекта и преподава една година в училище в София.

Julia Mishkova

Юлия Мишкова

Старши специалист "Обучение на учители"

Юлия е завършила минало и съвремие на Югоизточна Европа в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Малко след завършването си става част от програмата “Заедно в час” и 3 години преподава история. Опитът, който натрупва като учител, както и академичните й интереси я убеждават, че образованието е най-смислената инвестиция за развитието на обществото. Затова и вярва, че образованието трябва да се развива и да отговаря на индивидуалните потребности на учениците, нуждите на съвремието и предизвикателствата на бъдещето.

Споделете с колеги

Събитието ще се проведе на 09 март от 18:30 часа. Подходящо е за учители, директори, училищни психолози и родители. Споделете с колеги и приятели.

Facebook
LinkedIn

Още статии по темата за нагласи за учене и мотивация

Билет + Книга

29.99лв.
24
99
лв.
  • Достъп до уебинара
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали
  • Книгата "Изключителни учители"
  • Безплатна доставка
ДО ИЗЧЕРПВАНЕ

Билет за уебинара

9
99
лв.
  • Достъп до уебинара
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали