26 април | 18:30

Webinar: Как да поставим ученика в центъра на учебния процес? - 10 доказани стратегии за активно учене

Пред учителя винаги стои дилемата - фокус върху знанията или уменията. От една страна е учебната програма, а от другата ключовите умения за живота.

Ще ви покажем, че няма нужда да избирате и може да развивате и двете!

По време на уебинара ще научите

Какво е активно учене

Често фокусът на ученето е до следващия тест или НВО. Активното учене помага на учениците да придобият трайни знания и задълбочено разбиране.

Какво кара мозъка да учи

Мозъкът е най-сложният орган в човешкото тяло. Разберете какво кара невроните да образуват трайни връзки и знанията да се натрупват.

10 Стратегии

Активното учене не е лесен процес. Ще научите конкретни стратегии за това как да го постигнете във вашата класна стая и да ангажирате всеки ученик.

Какъв учебен процес ни е необходим, за да развиваме успешно учениците и академично и личностно?

Новите реалности на XXI век променят целите на образованието в световен мащаб. Развиването на социално-емоционални компетентности и функционални умения се превръщат в ключ към успеха и възможностите за реализация на учениите. Новите цели и идеи дават много по-активна и централна роля на учениците в учебния процес. Добрата новина е, че познаваме множество такива техники и стратегии, които дават едновременно фокус върху цялостното развитие на учениците и оказват влияние върху тяхната мотивация и желание за развитие. 
 

По време на уебинара ще научите техники и методи за развитието на тази нагласа у всеки ученик. 

Ученикът в центъра на учебния процес

Програма и основни акценти

Кои са водещите

Мила Иванова

Старши специалист "Развойна дейност"

Мила Иванова е специалист “Развойна дейност и оценка на въздействието” във фондация “Заедно в час” от 2017 г. През 2012 г. завършва „История на изкуството и бизнес” в Шотландия, а през 2013 се присъединява към третия випуск на програмата на „Заедно в час“. В продължение на две години преподава английски език, предприемачество и маркетинг в Професионална Гимназия по Туризъм, град Самоков. След двете години в програмата продължава да се занимава с лични образователни проекта и преподава една година в училище в София.

Julia Mishkova

Юлия Мишкова

Старши специалист "Обучение на учители"

Юлия е завършила минало и съвремие на Югоизточна Европа в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Малко след завършването си става част от програмата “Заедно в час” и 3 години преподава история. Опитът, който натрупва като учител, както и академичните й интереси я убеждават, че образованието е най-смислената инвестиция за развитието на обществото. Затова и вярва, че образованието трябва да се развива и да отговаря на индивидуалните потребности на учениците, нуждите на съвремието и предизвикателствата на бъдещето.

Споделете с колеги

Събитието ще се проведе на 26 април от 18:30 часа. Подходящо е за учители, директори, училищни психолози и родители. Споделете с колеги и приятели.

Facebook
LinkedIn

Още статии по темата за нагласи за учене и мотивация

Билет + Книга

34.99лв.
29
99
лв.
  • Достъп до уебинара
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали
  • Книгата "Изключителни учители"
  • Безплатна доставка
ДО ИЗЧЕРПВАНЕ

Билет за уебинара

14
99
лв.
  • Достъп до уебинара
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали