26 февруари | 18 часа

Уебинар: Как да преподаваме ценности?

Безплатен уебинар за учители

Динамиката на последните години, изпълнена с новини около пандемия, войни, икономически и политически катаклизми поставя пред изпитание редица от ценностите ни като общество. Морето от информация и мнения залива всички ни – учители и ученици и поставя на дневен ред въпроса, дали компасите на учениците им помагат да се ориентират в тази сложна обстановка. От какво имат нужда учителите, за да работят спокойно и уверено по темата със своите ученици?

На този въпрос иска да даде отговор проектът “Как да преподаваме ценности?”, в рамките на който се проведоха анкети и интервюта с над 400 преподаватели в страната. Запишете се за уебинара на 26 февруари, за да научите повече за предизвикателствата и възможните решения пред преподаването на ценности в училище. 

По време на уебинара

Ще се запознаете с основни ценности, заложени в българската конституция

Ще представим резултатите от проучването

Ще обсъдим възможни идеи и начини за работата по темата

Как да преподавате ценности в часовете?

Всеки учител би се съгласил, че общочовешките ценности имат място в училищното образование, но как това се прави в момента? Може ли да се прави по-добре? От какво имат нужда учителите, за да работят спокойно и уверено по темата със своите ученици? “Заедно в час” и екипът на prepodavame.bg работи по проект “Как да преподаваме ценности?”, за да отговори на всички тези въпроси. Очакваме Ви на 26 февруари, за да споделим опита си и вдъхновяващи идеи за Вашата класна стая!

Регистрирайте се

Този уебинар се проведе на 26 февруари 2024 г. Вижте ТУК предстоящите събития, организирани от "Заедно в час". 

Записи от всички минали уебинари можете да откриете в нашия YouTube канал.

Лекторите, които ще участват в уебинара

доц. д-р Валентина Георгиева

Преподавател по културология в СУ „Кл. Охридски“ и активист

Николета Даскалова

Медиен изследовател, фондация „Медийна демокрация“

Деница Вълканова

Обучител на учители и автор по темата за гражданско образование

С регистрацията получавате

  • Достъп до уебинара
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали
БЕЗПЛАТНО

Споделете с колеги

Събитието ще се проведе на 26 февруари 2024 г. от 18:00 ч. Подходящо е за учители, директори, училищни психолози и експерти в сферата на образованието. Споделете с колеги и вашия директор.

Facebook
LinkedIn

„Инициативата се изпълнява в рамките на проект „Права и ценности“ и е финансирана от Европейския съюз и фондация „Институт Отворено общество – София“ (ИООС)