19 април | 18:30

Webinar: Каква е тайната на успешния учител? - 5 начина да въведем социално-емоционалното учене в класната стая

Усвояването на академични знания отдавна не е достатъчно, за да бъдат учениците ни успешни в бързо променящия се свят около тях. За да са подготвени за изненадите и предизвикателствата, който бъдещето крие - е необходимо да развиваме целенасочено и техните социално-емоционални умения!

Този уебинар ще ви покаже 5 подхода за включване на социално-емоционалните умения в учебния процес.

По време на уебинара ще научите

Видовете умения

Кои са специфичните умения, които социално-емоционалното учене развива у нас и у учениците?

Мозъкът и СЕУ

Какви са социално-емоционалните нужди на мозъка? И каква е значението им за успешното развитие на учениците в и извън класната стая?

Практични идеи

Как лесно да включим социално-емоционалното учене в нашата класна стая?

Какво е социално-емоционално учене?

Накратко, социално-емоционалното учене е развиването на умения у учениците, които да им помогнат:

  1. да разбират емоциите си и да ги управлят;
  2. да познават себе си, силните и слабите си страни;
  3. да общуват пълноценно с останалите;
  4. да успяват да си поставят краткосрочни и дългосрочни цели;
  5. да проследяват напредъка към целите си.

 

По време на уебинара ще научите, защо един учител е наистина успешен, тогава когато целенасочено развива именно тези умения в себе си и в учениците си.

Програма и основни акценти

Кои са водещите

Мила Иванова

Старши специалист "Развойна дейност"

Мила Иванова е специалист “Развойна дейност и оценка на въздействието” във фондация “Заедно в час” от 2017 г. През 2012 г. завършва „История на изкуството и бизнес” в Шотландия, а през 2013 се присъединява към третия випуск на програмата на „Заедно в час“. В продължение на две години преподава английски език, предприемачество и маркетинг в Професионална Гимназия по Туризъм, град Самоков. След двете години в програмата продължава да се занимава с лични образователни проекта и преподава една година в училище в София.

Julia Mishkova

Юлия Мишкова

Старши специалист "Обучение на учители"

Юлия е завършила минало и съвремие на Югоизточна Европа в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Малко след завършването си става част от програмата “Заедно в час” и 3 години преподава история. Опитът, който натрупва като учител, както и академичните й интереси я убеждават, че образованието е най-смислената инвестиция за развитието на обществото. Затова и вярва, че образованието трябва да се развива и да отговаря на индивидуалните потребности на учениците, нуждите на съвремието и предизвикателствата на бъдещето.

Споделете с колеги

Събитието ще се проведе на 19 април от 18:30 часа. Подходящо е за учители, директори, училищни психолози и родители. Споделете с колеги и приятели.

Facebook
LinkedIn

Още статии по темата за социално-емоционално учене