25 февруари | 19:00

Webinar: Преподаването по време на пандемия – поглед отвътре

  • 00Дни
  • 00Часа
  • 00Минути
  • 00Секунди

Запазете своето място сега

За събитието

Дистанционно обучение

По време на уебинара ще си поговорим за това пред какво се изправиха училищните лидери в обстановка на несигурност и необходимост от бърза реакция. Как в рамките на няколко дни учителите започнаха да използват в повечето случаи изцяло нови за тях подходи и инструменти за преподаване дистанционно (електронно, по телефона, чрез раздаване на материали по домовете)?

По време на уебинара ще научите

Предизвикателства

По данни на МОН по време на първата вълна 10% от учениците, или 70 000 на брой, останаха изключени от онлайн обучението. Как учителите търсиха решение да осигурят достъп до обучение?

Онлайн обучение за учители

Десетият випуск по програмата „Нов път в преподаването“ премина през интензивно 7-седмично обучение в изцяло виртуален формат. Какво научихме от първото онлайн обучение?

Последствия

По данни на ЮНЕСКО над 1,5 млрд. ученици по света са били засегнати от временното затваряне на образователните институции. В разговора ни ще се включи и учител от българско училище в чужбина.

Кои са участниците

Явор Хаджиев

учител по английски език по програма "Нов път в преподаването" в СУ "Неофит Рилски", Долна баня

Марин Маринов

координатор "Обучение и подкрепа на учители" в програма "Нов път в преподаването"

доц. Елена Сачкова

училищен ръководител на Българско училище „Иван Вазов“ в Париж

Росица Байрактарски

училищен ръководител на Българско училище „Аз Буки Веди“ в Кьолн

Програма и основни акценти

Въвеждане в темата
Очертание на това как учебният процес в училищата бе реорганизиран и проведен от разстояние в резултат от извънредните мерки за ограничаване на COVID-19.
От гледната точка на учителите
Разговор с учители, които ще споделят как разривът на традиционно присъствения обучителен процес се е отразил върху работата им.
Споделяне на опит
Разделяне по малки групи, в които участниците в уебинара ще могат да споделят опит и задават въпроси директно към гост-лекторите.

Споделете с приятели

Събитието ще се проведе на 25 февруари от 19:00 часа българско време. Подходящо е за хора, които имат интерес към учителската професия и програма "Нов път в преподаването". Споделете с колеги и приятели.
Facebook
LinkedIn

Избрано от нашия блог

Запишете се за бюлетин

Най-важното от нас директно във Вашата поща