17 ноември | 18:30

Webinar: Тайната на формиращото оценяване в присъствена и онлайн среда. 5 стратегии как да разберем какво научават учениците.

Непредвидима. Предизвикателна. Изтощителна. Такава е учебната година, изпълнена с непрестанни преходи от присъствено в дистанционно обучение и обратно. Прогнозите сочат, че хибридното обучение няма скоро да остане зад гърба ни. Решихме да ви подкрепим, като организираме този уебинар, посветен на формиращото оценяване.

По време на уебинара ще ви покажем как да проверите дали учениците усвояват нужните знания и ще ви споделим практични инструменти и идеи.

По време на уебинара ще научите

Формиращо оценяване

Какво представлява формиращото оценяване и какви са неговите особености спрямо сумативното оценяване?

Предимства

Какви са предимствата на формиращото оценяване и как то може да ви е полезно да проверите знанията на учениците си?

Практични идеи

Ще ви споделим идеи и инструменти за провеждане на формиращо оценяване в класната стая и онлайн.

Какво е формиращо оценяване?

Основната цел на формиращото оценяване е много проста. Да проверим какво са разбрали учениците и къде има пропуски или обърквания, за да можем да планираме инструкции, задачи, активности, които да помогнат на учениците да постигнат обучителните цели. 

По време на уебинара ще задълбочим разбирането си за формиращото оценяване и неговите предимства. Ще споделим конкретни идеи как да го провеждате и да се възползвате от него.

Програма и основни акценти:

Кои са водещите?

Борислава Данева

Старши специалист "Въвеждащо обучение на учители"

Борислава е специалист “Въвеждащо обучение на учители” във фондация “Заедно в час” от 2017г. От 2013 г. до 2016 г. преподава английски език в СУ "Свети Паисий Хилендарски", Златица и 54 СУ "Свети Иван Рилски", София. По време на работата си в "Заедно в час" води десетки обучения на различни теми. През последните две години работата ѝ е фокусирана върху въвеждащото обучение на учителите в програма "Нов път в преподаването". Борислава отговаря за цялостното организиране и провеждане на двумесечното лятно обучение, фокусирано върху основите на преподаването в училище.

Julia Mishkova

Юлия Мишкова

Старши специалист "Обучение на учители"

Юлия е завършила минало и съвремие на Югоизточна Европа в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Малко след завършването си става част от програма "Нов път в преподаването" на “Заедно в час” и 3 години преподава история. Опитът, който натрупва като учител, както и академичните ѝ интереси я убеждават, че образованието е най-смислената инвестиция за развитието на обществото. Затова и вярва, че образованието трябва да се развива и да отговаря на индивидуалните потребности на учениците, нуждите на съвремието и предизвикателствата на бъдещето.

Споделете с колеги и директори

Събитието ще се проведе на 17 ноември от 18:30 часа. Подходящо е за учители, директори, зам.-директори. Споделете с колеги и приятели.

Facebook
LinkedIn

Още статии по темата за оценяване