25 април | 18:30

Уебинар: Да победим професионалното прегаряне - стратегии за преуморени директори и учители

Затрупани ли сте със задачи и отговорности в училище? Сигурни сме, че всеки директор на училище е затрупан с всевъзможни планирани и непредвидени задачи в ежедневието си. Контролирането на всички процеси и процедури в училището, следенето за професионалното развитие на всеки учител и бъдещето на всеки ученик е изключително отговорна работа, която води след себе си много стрес, тревоги и още повече задачи в работния тефтер.

По време на уебинара ще се фокусираме върху важни стратегии за управление на времето и как да противодействаме на професионалното прегаряне. Ще разгледаме методи за делегиране, приоритизиране и разпределение на задачите, които ще Ви помогнат да балансирате работата и личния живот. Ако търсите решения и възможности, които да подобряват както вашата работа, така и развитието на цялото училище, включете се на 25 април от 18:30 часа!

По време на уебинара ще обсъдим

Ефективно управление на времето

Стратегии срещу професионално прегаряване

Приоритизиране и разпределяне на задачи

Как да се грижим за себе си

Редица изследвания показват, че форматите, в които учители от едно училище работят заедно са крайъгълен камък в процеса на изграждане на силен педагогически екип, а от тук постигане на по-добри резултати на учениците, изграждане на чувство за общност и принос към целите на училището. В рамките на час и половина ще ви подкрепим с идеи, примери и конкретни насоки, свързани с управление на времето и стратегии за приоритизиране и делегиране. Водещи на уебинара са професионалисти с богат опит - Емилия Иванова, дългогодишен директор на 90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин”, София, ментор на училищни екипи и Александрина Димитрова - обучител на училищни екипи в програма “Училища за пример” . В уебинара ще използваме примери както от пряката работа на водещите, така и от споделения опит на училища в програма “Училища за пример”.

“Училища за пример” е не просто поредният квалификационен курс за учители, а цялостна програма, която ще Ви подкрепи да развиете и надградите своя управленски стил, да делегирате ефективно и да разпределяте повече отговорности на своя екип. 

Как да победим професионалното прегаряне?

Уебинарът ще бъде изключително ценен за:

  • Директори на училища - полезни идеи ще намерят както новоназначени директори, така и опитни директори, които искат да надградят своя управленски стил
  • Зам.-директори, които имат лидерска роля в училище
  • Старши учители и ментори на начинаещи учители
  • Всички останали учители, които се интересуват от темата и искат да подобряват своята квалификация и да се развиват професионално

Водещи на уебинара

Emilia Ivanova direktor 90 su

Емилия Иванова

Ментор на училищни екипи в програма “Училища за пример”

Александрина Димитрова

Мениджър "Обучения на училищни екипи"

Регистрирайте се

Тази форма е вече недостъпна.

Програма и основни акценти

Споделете с колеги и вашия директор

Събитието ще се проведе на 25 април 2024 г. от 18:30 ч. Подходящо е за учители, директори, училищни психолози и експерти в сферата на образованието. Споделете с колеги и Вашия директор.

Facebook
LinkedIn

С регистрацията получавате

  • Достъп до уебинара
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали
  • Възможност да научите повече за програма "Училища за пример"
БЕЗПЛАТНО