13 юни | 18:30

Уебинар: Училищна стратегия отвъд бюрокрацията - как да водим училището към успеха

Уебинарът е подходящ за директори, заместник-директори и неформални училищни лидери

Какво е училищната стратегия – поредната „бумащина“ или гарант за качество и развитие на училището? Сигурни сме, че всеки директор на училище е затрупан с всевъзможни планирани и непредвидени задачи в ежедневието си – така този стратегически документ може да се превърне в поредната бюрократична спънка. Но как овластяваме повече хора и ги включваме в стратегическото планиране, как въвличаме целия екип в постигане на стратегическите цели?

По време на уебинара ще предложим практически стъпки за превръщането на училищната стратегия в работеща политика. Ще обсъдим как да вдъхнем живот на вашата училищна стратегия чрез насърчаване на култура на визионерско мислене и стратегическо планиране. Освен това ще споделим ценни съвети как да овластим повече членове на екипа и да включим всички в процеса на стратегическо планиране. И накрая, ще проучим ефективни комуникационни стратегии за споделяне на вашата училищна стратегия с учители, ученици, родители и други заинтересовани страни, като гарантираме, че тя остава основен фокус и движеща сила за непрекъснато подобряване и растеж.

 Ако търсите решения и възможности, които да подобряват както вашата работа, така и развитието на цялото училище, включете се на 13 юни от 18:30 часа!

По време на уебинара ще обсъдим

Как да превърнем училищната стратегия в работеща политика

Как да насърчим култура на визионерско мислене и стратегиране

как да овластим повече членове на екипа и да включим всички в процеса на планиране

Стратегии за споделяне на стратегията с учители, ученици и родители

Уебинарът ще бъде изключително ценен за:

  • Директори на училища - полезни идеи ще намерят както новоназначени директори, така и опитни директори, които искат да надградят своя управленски стил
  • Зам.-директори, които имат лидерска роля в училище
  • Старши учители и ментори на начинаещи учители
  • Всички останали учители, които се интересуват от темата и искат да подобряват своята квалификация и да се развиват професионално

 

В уебинара ще използваме примери както от пряката работа на водещите, така и от споделения опит на училища в програма “Училища за пример”.

“Училища за пример” е не просто поредният квалификационен курс за учители, а цялостна програма, която ще Ви подкрепи да развиете и надградите своя управленски стил, да делегирате ефективно и да разпределяте повече отговорности на своя екип. 

Водещи на уебинара

Славка Щерева

учител по руски език и директор на СУ “Любен Каравелов” в Пловдив

Силвия Драганова

Специалист “Обучение на училищни екипи” в програма "Училища за пример"

Регистрирайте се

Тази форма е вече недостъпна.

Програма и основни акценти

Споделете с колеги и вашия директор

Събитието ще се проведе на 13 юни 2024 г. от 18:30 ч. Подходящо е за учители, директори и експерти в сферата на образованието. Споделете с колеги и Вашия директор.

Facebook
LinkedIn

С регистрацията получавате

  • Достъп до уебинара
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали
  • Възможност да научите повече за програма "Училища за пример"
БЕЗПЛАТНО