За доброто отвъд необятния свят на видео игрите

Игрите са едно от първите неща, които ни дават познание за заобикалящия ни свят. Чрез тях откриваме нови светове, учим и се впускаме в безкрайни приключения. Видео игрите, на свой ред, са съвременния прочит на изначалната човешка нужда за игра. Движението #гудгейм стартира, за да обедини хората и организациите с афинитет към видео игрите, в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.

Мартин Кадинов

“За екипа на #гудгейм видео игрите са забавление, източник на вдъхновение и инструмент за опознаване на света. Чрез видео игрите сме научили много неща за света и себе си и сме придобили различни умения. Уверени сме, че правилното съчетание на полезно и приятно е формулата за устойчиви резултати. Това е #гудгейм.”

споделя Мартин Кадинов, един от инициаторите на #гудгейм и съосновател на Ти Ди Би Плей.

12 от лицата на гейминга” е първият проект на #гудгейм, който разказва историите на 12 изявени личности, в чийто живот игрите имат активна роля. Диалозите водят изявени български журналисти, а първата среща от поредицата е с Владимир Николов. Tой е един от най-добрите професионални волейболисти в света, баща на 4 деца и голям почитател на видео игрите. Проектът представя историите на успешни хора, за да започне диалог по отношение на гейминга като културен феномен.

Първата кауза, която #гудгейм ще подкрепи, е образователният сайт за споделяне и обмен на добри практики prepodavame.bg. Каузата ще бъде подкрепена също и от Българския Гейминг Маратон, който стартира на 19 декември.

По време на предстоящото четвърто издание на Маратона ще бъдат предоставени различни възможности за подкрепа – благотворителни турнири и разнообразни онлайн събития, закупуване на физически и in-game предмети с благотворителна цел и т.н. Инициативата е отворена към всеки, който е съпричастен с мисията на #гудгейм. 


#гудгейм – Good Game (гуд гейм) или съкратено GG (джи джи) е емблематична за гейминг културата фраза, която живее в съзнанието и речника на всеки човек с афинитет към видео игри – милиарди глобално и над милион българи. В гейминг двубой, когато играта приключи, участниците се поздравяват с GG. Използва се също и между съотборници, като те се поздравяват за добре изиграна игра, а извън играта – и за добре свършената работа. GG символизира спортсменството и добрия дух на гейминг културата и изразява уважение към съотборниците и респект към съперниците.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути