За втора поредна година “България дарява”

Обновено: Във връзка с извънредното положение и епидемията от коронавирус кампанията “България дарява” се отлага за следващ период. Ще ви съобщим, когато има яснота за новите дати за провеждане.

“Заедно в час” се включва в националната дарителска кампания с набиране на средства за десетата лятна академия

Образование, деца в риск, екология, култура, хора с увреждания и зависимости, човешки права. Седемдесет и пет каузи, свързани с тези и други важни за обществото ни теми, очакват подкрепа във второто издание на националната кампания за популяризиране и насърчаване на дарителството “България дарява”. 

„БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ цели да достигне до повече хора, да разкаже добри истории и да покаже смисъла от съществуването на гражданските организации, като даде възможност на всеки да допринесе за положителна промяна в живота на хората. 

Сред каузите, които могат да бъдат подкрепени, е и десетата лятна академия на “Заедно в час”, която ще се проведе в София през лятото.

Кога да дарите

От 22 до 31 март 2020 г. всеки може да избере и подкрепи каузите, които подкрепя през сайта на „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“. Възможни са различни дарителски механизми – чрез банков превод, дарителската платформа DMS, ePay, PayPal, Platformata.bg и други. 

“Няма малка или голяма подкрепа – всеки принос е безценен, защото когато се обединят много хора, промяната е възможна. “БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА” е национална инициатива, която популяризира и насърчава дарителството. Тя дава равен шанс на граждански организации от цялата страна да представят своя кауза на безплатната платформа bulgariadaviava.bg.”, споделят организаторите от 12 организации, обединени от идеята да работят за развитие на дарителската култура и насърчаване на индивидуалното дарителство.

Кой участва в кампанията

В „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ участват нестопански организации, читалища, училищни настоятелства. Освен че събират средства за своите каузи, те се ангажират да работят при пълна откритост и отчетност за изразходваните пари и постигнатите с тяхна помощ резултати. 

В първото си издание през 2019 г. само за десет дни „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ събра над 50 000 лв. от близо 2700 индивидуални дарители. С лицата си в подкрепа на инициативата застанаха множество популярни хора, които дариха за избрана кауза: Максим Ешкенази, Захари Карабашлиев, Алек Алексиев, Робин Кафалиев, VenZy, Ива Дойчинова, Яна Маринова, Елена Розберг и др.

Организаторите

Организатори на “БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА” са 12 организации, обединени от идеята да работят за развитие на дарителската култура и насърчаване на индивидуалното дарителство. Тази година сред тях е и “Заедно в час”. Останалите организации са Български дарителски форум, Български център за нестопанско право, Български фонд за жените, фондация „Бикоуз: в помощ на благотворителността, Българско дружество за защита на птиците, Национална мрежа за децата, Международна награда на херцога на Единбург–България, , „Светът на Мария“, WWF България, фондация „Работилница за граждански инициативи“ и УНИЦЕФ. 

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.