“Заедно в час” разширява обхвата си с нови региони в страната

Учителите от програмата на “Заедно в час” Евелина Стойчева, Джани Чернев и Йоанна Димитрова

Организацията започна набирането на участници в програмата си за 2020 г.

Фондация “Заедно в час” започна набирането на нови участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, която обучава и подкрепя хора от различни сфери да работят като учители. От следващата учебна година организацията разширява и обхвата си в страната и търси кандидати и училища партньори в нови региони.

Желаещите да се включат в програмата могат да подадат своята кандидатура на сайта на организацията. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност – одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години. (Всички критерии, по които оценяваме кандидатите, можете да видите тук.)

През настоящата учебна година “Заедно в час” работи с училища в областите Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София-град, София-област и Стара Загора. От следващата обхватът се разширява и в областите Бургас, Варна, Добрич, Русе, Силистра, Сливен, Търговище и Шумен. Работата на организацията в новите области ще зависи от желанието на училищата за партньорство, наличните позиции в тях и профила на участниците в програмата. “Заедно в час” работи с училища, в които учениците показват по-ниски резултати, но чиито екипи вярват в потенциала на всяко дете и работят усилено, за да му помогнат да го развие.

Какво включва програмата

„Заедно в час“ работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му. Мисията на организацията е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

Участниците в програмата на “Заедно в час” получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, финансови стимули, професионални контакти и силни приятелства.

Обучителната програма на “Заедно в час” е специално разработена за ефективно преподаване с ученика в центъра на процеса и включва методи, които помагат на всички ученици да напредват, независимо от първоначалното им ниво. Стъпва на доказали се образователни модели и се адаптира спрямо контекста в България, както и на базата на 10-годишния опит на “Заедно в час”. Програмата на фондацията е отличена като “Най-добра програма за кариерно развитие” и “Най-добра обучителна програма” в конкурса “Работодател на годината 2018” на форума „Кариера в България – Защо не?“. Одобрена е официално и от Министерството на образованието и науката.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути