Заедно в час е партньор на образователната конференция “Развитието на детето в социалната среда”

Заедно в час ще се включи в еднодневната образователна конференция “Развитието на детето в социалната среда” на 17 септември от 9:00 до 18:00 ч. в Sofia Event Center. Основна цел на форума, организиран от Институт Монтесори България, е да постави акцент върху социалните умения и развитието на умения на бъдещето от най-ранна детска възраст. Събитието е насочено към родители, учители и представители на институции, а в съпътстващата програма са предвидени и различни активности за деца и младежи.

Заедно в час ще има собствен щанд, на който всички присъстващи ще могат да научат повече за програмата и мисията на организацията за осигуряване на равен достъп до качествено образование за всяко дете в България. Нели Колева, директор “Публични партньорства” в Заедно в час, ще се включи като модератор на последната дискусия за деня на тема “Гъвкавото образование”.

По време на конференцията своя опит ще споделят международни лектори от сферата на образованието, сред които д-р Стийв Хюз, президент на Американското дружество на педиатрите невропсихолози и член на Global Research Committee, Джудит Орайън, педагогически директор наAssociation Montessori Internationale, и Сандра Роменска, директор обучения и Senior teaching Fellow in Leadership and Management в Университета “Сейнт Андрюс” в Шотландия.

От българска страна във форума ще се включат детският психолог Камелия Ханчева, пианистката и педагог Венета Нейнска, детската писателка Петя Кокудева и онлайн експертът Жюстин Томс.

Зам.-кметът на гр. Пловдив Стефан Стоянов ще представи пред присъстващите как могат да бъдат въведени добри практики и какви са механизмите за подобряване на качеството в публичното образование.

В рамките на събитието ще бъде прожектиран и многократно награждаваният документален образователен филм “Най-голям шанс за успех” (Most Likely To Succeed), а в съпътстващата програма са предвидени още различни детски работилници и презентационни кътове със свободен достъп за всички желаещи.

Допълнителна информация за събитието и регистрацията може да намерите на неговия сайт тук.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути